Lance Reddick er død

Lance Reddick gikk bort fredag 17. mars i år. Han ble 60 år gammel. Den allsidige skuespilleren gjorde seg bemerket innenfor film, TV og teater. Med en karriere som strakte seg over to tiår, ble Reddick kjent for sin autoritære tilstedeværelse på skjermen og sin evne til å gi liv til komplekse karakterer med letthet.

Lance Reddick ble født 31. desember 1962 i Baltimore, Maryland, USA. Han begynte sin karriere som skuespiller på scenen og opptrådte i en rekke teaterproduksjoner før han begynte å arbeide innen film og TV. Reddick var utdannet fra Eastman School of Music i Rochester, New York, hvor han studerte musikk og spilte cello.

Etter å ha opptrådt i flere teaterproduksjoner på Broadway og i regionale teatre, gjorde Reddick sin TV-debut i 1996 i serien New York Undercover. Han spilte en rekke minneverdige roller i TV-serier som The Wire, Oz, Fringe og Bosch, blant andre. Reddick spilte også i flere store Hollywood-filmer, inkludert John Wick-filmene, White House Down og Godzilla vs. Kong.

En av Reddicks mest minneverdige roller var som Cedric Daniels i HBO-serien The Wire. Serien, som var en kritikerrost suksess, fulgte ulike karakterer i Baltimores kriminelle underverden og politiske system. Reddicks rolle som Cedric Daniels, en rettskaffen politibetjent som prøvde å navigere gjennom en korrupt og dysfunksjonell politistyrke, ble godt mottatt av både kritikere og publikum.

Reddick fikk også ros for sin rolle som Phillip Broyles i science fiction-serien Fringe, hvor han spilte en hemmelighetsfull og autoritær FBI-agent som ledet en avdeling som undersøkte paranormale hendelser.

I tillegg til sin skuespillerkarriere, jobbet Reddick også som stemmeskuespiller. Han lånte stemmen sin til flere videospill, inkludert Destiny og Horizon Zero Dawn, samt animasjonsfilmer som Justice League Dark og The Lego Batman Movie.

Lance Reddick en talentfull skuespiller med en imponerende karriere bak seg. Hans var en favoritt blant både kritikere og publikum, og hans mangfoldige karriere vil alltid bli husket.

Skribent