Denzel Washington blir med i Gladiator 2

Ridley Scott er i gang med førproduksjonen på sin oppfølger til Gladiator.

For nesten 16 år siden imponerte Denzel Washington og Ridley Scott med deres kriminaldrama American Gangster, og nå ser det ut til at de to A-kjendisene er klare for å samarbeide igjen. I følge Deadline er Washington i siste forhandlingsrunde om å spille i Scotts oppfølger til hans Oscar-vinnende film Gladiator. Paul Mescal er klar til å spille mot Washington, og Scott tilbake i regissørstolen.

Scott skal også produsere filmen sammen med Scott Free-president Michael Pruss, samt Doug Wick og Lucy Fisher via Red Wagon Entertainment. David Scarpa har skrevet manuset, og Walter Parkes og Laurie MacDonald er utøvende produsenter. Kostymedesigner Janty Yates og produksjonsdesigner Arthur Max, som jobbet på den opprinnelige filmen er også tilbake på oppfølgeren.

Etter at Mescal takket ja til å spille i prosjektet, var jakten igang for å finne hans med-skuespiller. Washington ble spurt tidlig, men det var faktisk usikkert om skuespilleren med to Oscar-statuetter på CV’en ville takke ja; Denzel Washington er kjent for å være veldig kresen på hvilke rollen han tar og signerer ikke opp for hva som helst. I følge Deadline har Washington lest manuset, og ble begeistret over den tøffe rollen Scott hadde skrevet med ham i tankene. Et møte med Scott fulgte raskt, og etter at regissøren ga sin pitch, var Washington så godt som klar for å delta i prosjektet.

Oliver Reed, Ridley Scott, Djimon Hounsou og Russel Crowe på innspillingen av Gladiator.

Gladiator var en stor suksess som begeistret både publikum og kritikere verden rundt. Filmen spilte inn mer enn 460 millioner dollar i billettinntekter og ble nominert til hele 12 Oscar, hvor av den vant fem, inkludert prisen for beste film.

Rollen som Maximus, den romerske generalen som ble gladiator, forandret karrieren til Russell Crowe. Ikke bare vant Oscar for beste mannlige hovedrolle, men han ble også en av de mest etterspurte skuespillerne i Hollywood. Da det ble klart i fjor at oppfølgeren ville være Scotts neste film, var alt som kunne krype og gå av mannlige skuespillere straks på jakt etter rollen!

Mescal kommer ikke til å erstatte Crowes Maximus, hvis rolle møtte døde på slutten av den opprinnelige filmen. Han spiller i stedet Lucius, sønnen til Lucilla (som ble spilt av Connie Nielsen), som voksen i denne nye historien som finner sted flere år etter at den første filmen sluttet. Lucius var også nevøen til Commodus (som ble spilt av Joaquin Phoenix), sønnen til den romerske lederen Marcus Aurelius (som ble spilt av avdøde Richard Harris). Commodus endte sine dager da han gikk i gladiatorkamp mot Maximus, som selv døde i kampen.

I følge Deadline er det ennå uvisst hvilken rolle Washington skal ha i denne oppfølgeren.

Denzel Washinton og Frances McDormand i The Tragedy of McBeth.

Washington har alltid hatt sterke bånd ikke bare til Ridley, men også til Scott-familien. Han spilte i flere av filmene til Ridleys avdøde bror Tony, som gikk bort i 2012. Etter å ha jobbet med Tony Scott-thrillere som Crimson Tide og Man on Fire, samarbeidet Washington med Ridley Scott på thrilleren American Gangster fra 2007 (en film også Russel Crowe var med i). Washington ble sist sett i sin Oscar-nominerte rolle i The Tragedy of Macbeth, og neste gang vi ser ham er det i den tredje Equalizer -filmen som kommer senere i år.

Skribent