Klart for nordiske serier på SkyShowtime

De nordiske seriene Beforeigners, Björnstad, Kamikaze og Lust kommer tilbake som SkyShowtime Exclusives fra 14. mars.

SkyShowtime – Europas neste store strømmetjeneste – kan nå bekrefte at de populære nordiske TV-seriene Beforeigners (Norge), Björnstad (Sverige), Kamikaze (Danmark) og Lust (Sverige) vil være tilgjengelig for strømming kun på SkyShowtime fra 14. mars.

Disse seriene er en del av det nylig annonserte oppkjøpet, der SkyShowtime sikret seg eksklusive europeiske rettigheter for 21 lokale serier fra Warner Bros. Discovery, inkludert noen av HBO Max sine mest populære og høyt anerkjente programmer fra regionen.

Beforeigners, Björnstad, Kamikaze og Lust vil være kjent som SkyShowtime Exclusives. I tillegg vil to kjente titler være tilgjengelig for strømming for abonnenter, inkludert: Velkommen til Utmark (Norge) og Pray, Obey, Kill (Knutby – Sverige). Senere i år vil kunder over hele Norden også kunne strømme SkyShowtime Original, ID (arbeidstittel – Finland og Sverige).

Beforeigners

Sesonger: 1 og 2

Episoder: 6 (per sesong)

Denne norske serien er en sci-fi-komedie som utspiller seg i en nær fremtid der folk fra fortiden begynner å dukke opp i nåtiden. Disse «fremvandrerne» kommer fra tre tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og slutten av 1800-tallet. Det norske samfunnet vi møter i serien, er komplekst og gir både muligheter og utfordringer for begge sider, men er fylt av både håp og menneskelighet. Beforeigners er både en skildring av dette surrealistiske universet, og en «buddy cop»-historie som følger etterforsker Lars Haaland (Nicolai Cleve Broch) og Alfhildr Enginsdottir (Krista Kosonen) i en drapsetterforskning flere år etter den første bølgen av tidsreisende.

Björnstad

Sesong: 1

Episoder: 5

Det svenske dramaet er basert på den bestselgende romanen med samme navn. Björnstad taper sakte, men sikkert, terreng til de stadig inntrengende trærne som omgir byen. Når juniorlaget i ishockey har muligheten til å gå videre i det nasjonale sluttspillet, hviler imidlertid alle drømmene til lokalbefolkningen på skuldrene til en håndfull tenåringsgutter. Denne tunge byrden blir katalysatoren for en voldelig handling som etterlater en ung og traumatisert jente og en by i uro. Beskyldningene går i alle retninger, og som krusninger på et vann fyller de snart hele Björnstad, uten at noen går upåvirket.

Kamikaze

Sesong: 1

Episoder: 8

Kamikaze er en rørende, dansk dramaserie som følger den intense og sjarmerende 18 år gamle Julie (Marie Reuther) på en gjenoppdagelsesreise etter at hun har mistet begge foreldrene og broren i en flyulykke. Plutselig befinner hun seg alene i et stort herskapshus med dyre biler i garasjen og, i teorien, alt som folk flest bare drømmer om av ungdom, skjønnhet og penger – mye penger. Men det materielle har ingen verdi for Julie lenger, som blir tvunget til å lete etter en grunn til å fortsette. Hun drar ut på en vill og turbulent reise som tar henne vekk fra hjemlandet Danmark til verdens fjerneste hjørner. Serien er basert på romanen Muleum av Erlend Loe.

Lust

Sesong: 1

Episoder: 8

Anette (Sofia Helin), Nadia (Anja Lundqvist), Ellen (Julia Dufvenius), og Martina (Elin Klinga) er kvinner i 40-årene som har vært venner helet livet og (for det meste) nyter livet sammen i Stockholm Når Anette gjennomfører en statlig forskningsstudie kalt «Sex Is the Highway to Health», som undersøker om god sex – eller mangelen på det – påvirker livet til svenske kvinner over 40, begynner vennene plutselig å lure på om livet og alt det medfører har kommet i veien for deres egne lidenskaper og ønsker. Lust er en komedie om vennskap og nysgjerrighet hvor vi følger fire kvinner som er klare til å utforske livet utover forventningene til karriere, ekteskap og morskap.

Skribent