Keanu Reeves’ mest populære filmer

“I love movies! I love watching them, and I love making them” -Keanu Reeves

Keanu Reeves i disse dager aktuell i den vanvittige John Wick: Chapter 4. I den anledningen skal vi ta en titt tilbake på noen av denne skuespillerens karriere og noen av hans mest populære filmer.

Keanu Reeves er en kanadiske skuespiller, produsent og musiker som har blitt en av de mest populære skuespillerne i Hollywood. Han er kjent for sin allsidighet og talent innenfor en rekke sjangre, og hans ikoniske roller i noen av de mest innflytelsesrike filmene i moderne tid.

Reeves ble født i Beirut, Libanon i 1964, og vokste opp i Canada og USA. Han begynte sin skuespillerkarriere på midten av 80-tallet, og fikk sin store pause med rollen som Ted i Bill & Ted’s Excellent Adventure i 1989. Men det var først på 90-tallet at han virkelig slo gjennom med en rekke heftige filmer som Point Break og Speed.

Men det var hans rolle som Neo i 1999s The Matrix som virkelig satte Reeves på kartet som en av Hollywoods største stjerner. Filmen ble en kritisk og kommersiell suksess og vant fire Oscar-priser, og Reeves’ prestasjon som den mystiske hackeren Neo ble umiddelbart ikonisk.

Siden da har Reeves fortsatt å imponere publikum med sine rolleprestasjoner i noen av de mest minneverdige filmene i moderne tid. Her er en liste over noen av hans mest populære filmer og hvor du kan se dem. Denne rangeringen er hentet levert av nettstedet JustWatch.com.

Keanu Reeves som Neo i The Matrix: Reloaded.

1. The Matrix (1999)

Reeves spiller Neo, en hacker som oppdager at verden han lever i er en virtuell simulering skapt av en ond maskin. Han blir med i en gruppe motstandsfolk som kjemper for å frigjøre menneskeheten fra maskinenes kontroll. Filmen regnes som en av de mest innovative og innflytelsesrike science fiction-filmene noensinne.

2. John Wick (2014)

Reeves spiller John Wick, en tidligere leiemorder som kommer ut av pensjon for å hevne drapet på hans hund og tyveri av hans bil. Filmen ble en kritisk og kommersiell suksess og førte til tre oppfølgere og flere kommende spin-offs i både film og serie.

3. John Wick: Chapter 2 (2017)

Reeves returnerer som John Wick, som blir tvunget til å utføre en farlig oppgave for en tidligere kollega. Filmen utvider John Wicks verden og gir publikum en dypere forståelse av karakteren.

Keanu Reeves i John Wick: Chapter 3 – Parabellum.

4. John Wick: Chapter 3 – Parabellum (2019)

Reeves’ tredje film som John Wick, som nå er på flukt etter å ha brutt med reglene for leiemordere. Filmen utforsker videre det hemmelige samfunnet med leiemordere og byr på heftigere action enn de to forgjengerne.

5. The Matrix Reloaded (2003)

Reeves er tilbake rollen som Neo i denne oppfølgeren til The Matrix. Neo oppdager at det er flere lignende simuleringer som verden han kjenner, og han må kjempe mot maskinene igjen for å redde menneskeheten.

6. The Matrix Revolutions (2003)

Reeves’ film i Matrix-trilogien, der han igjen spiller Neo, som prøver å fullføre oppdraget sitt og avslutte krigen mellom mennesker og maskiner. Filmen tar med publikum i den endelige krigen mot maskinene og Neos oppgjør mot hans erkerival Agent Smith (spilt av Hugo Weaving).

Keanu Reeves som John Constantine.

7. Constantine (2005)

Reeves spiller John Constantine, en demon-jeger som forsøker å redde sjelen til en kvinne fra helvete. Filmen er basert på DC Comics-serien Hellblazer, og Reeves viser en annen side av sin skuespillerkunst i en mørkere og mer dystopisk verden. Produksjonen er i gang på oppfølgeren til denne filmen.

8. Speed (1994)

Reeves spiller LAPD-offiseren Jack Traven, som prøver å stoppe en bombe som er plantet på en buss som ikke kan senke farten. Filmen ble en stor suksess og førte til at Reeves ble anerkjent som en action-stjerne.

9. Point Break (1991)

Reeves spiller Johnny Utah, en FBI-agent som går undercover for å infiltrere en gruppe av ekstreme surfere som mistenkes for å være skyldige i en rekke bankran. Filmen ble også en suksess og er nå en kultklassiker.

10. The Matrix Resurrections (2021)

Reeves gjenopptar rollen som Neo i denne oppfølgeren til The Matrix-trilogien, som tar seerne med på en ny reise inn i den virtuelle verdenen. Filmen utforsker temaer som teknologi, fri vilje og identitet, og tar begrepet «meta» til nye høyder.


Keanu Reeves har en imponerende filmkarriere bak seg og viser seg stadig som en av de mest populære og karismatiske skuespillerne i Hollywood. Han har spilt i en rekke sjangre, fra action til drama og romantikk, og har gitt publikum noen av de mest minneverdige rolleprestasjonene i moderne tid. Reeves har også blitt anerkjent for sin filantropi og humanitære arbeid, og er kjent for sin vennlighet og ydmykhet som har gjort ham til en av de mest respekterte skuespillerne i bransjen.

Skribent