Birk & Magna åpner Barnefilmfestivalen i Kristiansand

Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet blir åpningsfilmen til Barnefilmfestivalen i Kristiansand 25. april. Nå slippes også de første levende bildene fra det som er ventet å bli sommerens store norske familiefilm. 

Birk & Magna åpner Barnefilmfestivalen i Kristiansand

Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet er en spenningsfilm for hele familien satt til vestlandskogene nord for Bergen. Filmen forteller historien om to tenåringer som kommer på sporet av en miljøforbrytelse i forsøket på å løse sine egne, personlige gåter.

– Dette er den perfekte filmen til å sette tonen for årets program, forteller Cathrine Sordal, daglig leder for Barnefilmfestivalen.

– Birk & Magna tar på alvor temaer som barn og unge er opptatt av i dag. Det er en morsom film som er full av overskudd og renner over av mysterier som gradvis nøstes opp. Samtidig har den også en rørende klangbunn om å finne tilbake til røttene sine. fortsetter Sordal.

– Vi er overlykkelige

Spillefilmdebutant og regissør Christer Steffensen gleder seg over at filmen hans blir startskuddet for Barnefilmfestivalen.

– Vi er overlykkelige over at Barnefilmfestivalen har valgt vår film, og kan nesten ikke vente med å dele filmen med publikum. Vi har hatt store ambisjoner for filmen fra den ble skrevet, og målet er at den skal bli sommerens store familiefilm på kino.

Naturvernere mot kapitalister

Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet er noe så sjeldent som en originalskrevet norsk familiefilm, med et aktuelt budskap for den oppvoksende generasjonen. I filmen står turisthytta til Birks adoptivfar i fare for å bli revet og omgjort til vindmøllepark av pengesterke lokale krefter.

– Uten å røpe altfor mye, ser vi i filmen en kamp mellom unge naturvernere og noen godt voksne forretningsfolk som kanskje bare tilsynelatende er veldig opptatt av klima og miljø, sier Steffensen.

Hovedrollene som Birk & Magna spilles av Filip Kremner og spillefilm-debutanten Hermine Svortevik Oen, mens birollene bekles av blant andre Helge Jordal og Bjarte Hjelmeland.

Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet åpner Barnefilmfestivalen i Kristiansand 25. april.

Filmen har premiere på norske kinoer 9. juni.

OM BIRK & MAGNA – GRUVENS MØRKE HEMMELIGHET

Sommerens store barne- og familiefilm følger Magna, som ønsker svar på hva som egentlig skjedde med faren da han forsvant sporløst for mange år siden. Samtidig kjemper Birk sin livs kamp for å redde turisthytten som han driver sammen med sin adoptivpappa. Når han forstår at forsvinningen til Magnas far henger sammen med sin egen mystiske fortid, slår de seg sammen på søken etter sannheten. Begge har et brennende ønske om å finne ut hvem de er, og hvor de kommer fra. Disse spørsmålene leder dem på sporet av en miljøforbrytelse av dimensjoner.

Skuespillere: Filip Kremner, Hermine Svortevik Oen, Bjarte Hjelmeland, Helge Jordal mfl.
Regi: Christer Steffensen
Aldersgrense: 6 år
Distributør: Norsk Filmdistribusjon

Skribent