Rune Temte i kvinnelig kampsportdrama

Hvordan går det når fire kvinner fra tre land møtes i Oslo for å lage kortfilm med under to ukers planlegging og uten produksjonsstøtte? 

Svaret får vi på Vega Scene 9. februar kl 16.30! Da vises kortfilmen Hurra for Norge.

Og med seg på laget av skuespillere har de fått ingen ringere enn Rune Temte (Captain Marvel, The Last Kingdom, Villmenn) som er hjemom en tur fra Taika Waitis Time Bandits-innspilling i New Zealand. Rune kommer på visningen av filmen som de fire produsentene selv omtaler som et «kvinnelig kampsportdrama» 

Sensei Rune Temte
Sensei Rune Temte!

Etter at moren dør reiser Fine (spilt av Lisa Riesner) fra Tyskland til Oslo for å flytte inn hos faren Eigil (spilt av Lukas Loughran) som hun aldri har kjent. Han er en tidligere kampsportmester med et ustabilt humør, stort alkoholinntak og et varmt forhold til den eksentriske Tess (spilt av Ingvill Thorson Plesner) som stadig er på besøk hos ham.

Fine er også aktiv kampsport-utøver, og trener med en annen tidligere mester Erik (spilt av Rune Temte) i den lokale klubben. Faren er stolt av Fines framgang og hun ligger godt an til å vinne et kommende mesterskap, men så dukker Inger (spilt av Denise Trankalis) opp…

Hurra for Norge cast + crew
Fra venstre: Ingvill Thorson Plesner, Fatima Pinto, Denise Trankalis, Lisa Riesner, Dawn Wall.

Denne kortfilmen gir et innblikk i hvordan uforløste følelser og relasjoner kan føre til mental ubalanse og konflikt, men også i hvordan gjenkjennelse kan bidra til å bygge bro.

Filmen er produsert av fire kvinner fra tre land uten noen ekstern finansiering eller produksjonsselskap i ryggen: Lisa Riesner, Ingvill Thorson Plesner, Dawn Wall og Denise Trankalis. Teamet står også for skript (Riesner og Wall) og regi (Wall).  Filmen er fotografert av Patrick Webb.

Etter filmen vises første del av dokumentaren om innspillingen der vi får innblikk i denne prosessen  – The Easter Project der Ingvill Thorson Plesner har skript, regi og er produsent. 

Det blir Q & A etter at filmene er vist. Billetter kan kjøpes på Vega Scenes nettside.

Her kan du se en liten smakebit fra dokumentarenThe Easter Project:

Skribent