visions 2 logo

Snart klart for mer Star Wars: Visions

Denne gangen henter Disney og Lucasfilm animatører fra verden rundt.

Disney+ og Lucasfilm kunngjorde nylig at det andre bindet av den animerte antologiserien Star Wars: Visions vil ha premiere på Disney+ 4. mai. Det første bindet vant Emmy-priser, og nå er det snart klart for Star Wars-animasjon fra en rekke forskjellige studioer fra rundt i verden.

Det første bindet av Star Wars: Visions var rotfestet i anime og asiatisk animasjon, men nå er talenter altså hentet fra hele verden med en rekke forskjellige animasjonsstiler. Det nyeste bindet vil fortsette å flytte grensene for historiefortelling i Star Wars-universet, med ni nye kortfilmer fra ni forskjellige studioer.

Studioene som er med denne gangen er: El Guiri (Spania), Cartoon Saloon (Irland), Punkrobot (Chile), Aardman (Storbritannia), Studio Mir (Sør-Korea) Studio La Cachette (Frankrike), 88 Pictures (India), D’art Shtajio (Japan) og Triggerfish (Sør-Afrika). D’Art Shtajios kortfilm ble laget i samarbeid med Lucasfilm Ltd. (USA).

visions 2 studio logos
Studiene som bidrar til Star Wars: Visions bind 2.

Detaljer om hver kort- og filmskaper følger:

Tittel: Sith
Studio: El Guiri
Manus og regi: Rodrigo Blaas

Rodrigo Blaas er en Emmy Award-vinnende regissør som har brukt mer enn 20 år i animasjon. Etter å ha vært med å grunnlegge Stromboli Animation i 1997, begynte Blaas i Blue Sky Studios i 2000, og jobbet med spillefilmen Ice Age, før han gikk over til Pixar Animation Studios. Der jobbet han med prosjekter som Finding Nemo (2003), The Incredibles (2004), Ratatouille (2007) og Wall-E (2008) og på den Oscar®-nominerte kortfilmen La Luna (2011). Nylig samarbeidet Blaas med Guillermo del Toro for å utvikle den prisbelønte serien Trollhunters, fungerte som kreativ direktør for Mikros Animation Paris og opprettet i 2021 El Guiri Studios i Madrid sammen med sin partner, Cecile Hokes. Han skrev og regisserte også 2009s prisbelønte kortfilm Alma.

Tittel: Screecher’s Reach
Studio: Cartoon Saloon
Regissør: Paul Young

Paul Young er en av grunnleggerne av Cartoon Saloon, en IFTA-vinner og Oscar®, Emmy® og BAFTA nominert. Han produserte de animerte funksjonene My Father’s Dragon, WolfWalkers, The Secret of Kells, Song of the Sea og The Breadwinner, samt prisvinnende TV-serier inkludert Puffin Rock, Dorg Van Dango og Viking Skool.

Tittel: In the Stars
Studio: Punkrobot
Manus og regi: Gabriel Osorio

Gabriel Osorio tok hovedfag i kunst ved Universidad de Chile, og spesialiserte seg senere i 3D-animasjon. Etter å ha jobbet i reklamefilmer, filmer og TV-serier, grunnla han Punkrobot Studio. Siden 2008 har han regissert prosjekter for barne-tv, inkludert Flipos, Muelin y Perlita, Soccer Girls og TV-spots. I 2016 ble kortfilmen hans Bear Story det første latinamerikanske prosjektet som vant en Oscar® i kategorien animerte kortfilmer.

Tittel: I Am Your Mother
Studio: Aardman
Regi: Magdalena Osinska

Magdalena Osinska er en prisvinnende regissør som har vært med i Aardman i åtte år. Hun har regissert stop-motion, CGI, 2D og live-action-reklamer, inkludert Wallace & Gromits The Great Sofa Caper og Share the Orange. Osinska regisserte utviklingen av barneserien Joyets og har også regissert filmer inkludert Spirits of the Piano og Zbigniev’s Cupboard. Osinska er utdannet ved National Film and Television School i Beaconsfield, Storbritannia, samt den polske filmskolen i Lodz og Art College i Warszawa, og utvikler for tiden spillefilmen Jasia basert på bestemorens minner fra Polen fra andre verdenskrig.

Tittel: Journey to the Dark Head
Studio: Studio Mir
Regissør: Hyeong Geun Park

Up and coming Hyeong Geun Park hadde allerede gjort seg et navn da han gikk inn i den koreanske animasjonsindustrien i 2017, takket være hans sterke tegnings- og animasjonsfølsomhet. Han har regissert animasjon for dusinvis av filmatiske spilltrailere og har siden utvidet seg til animasjonsserier, og jobbet med prosjekter inkludert Dota: Dragon’s Blood: Book 3 (2022) og Lookism (2022). Journey to the Dark Head er den første tittelen han har produsert fra start til slutt.

Tittel: The Spy Dancer
Studio: Studio La Cachette
Manus og regi: Julien Chheng

Julien Chheng er administrerende direktør for Studio La Cachette, et Emmy Award-vinnende fransk animasjonsstudio han grunnla i 2014 sammen med andre Gobelins skoles alumni Oussama Bouacheria og Ulysse Malassagne. Chheng ble opplært i visuell utvikling hos Disney og har jobbet som karakteranimator på anerkjente 2D-animerte funksjoner The Rabbi’s Cat, Mune og den Oscar-nominerte Ernest and Celestine. I 2021 vant han en Emmy Award som utøvende animasjonsprodusent av Genndy Tartakovsky’s Primal, som han også fungerte som animasjonsveileder for. I 2022 regisserte Chheng sammen med Jean-Christophe Roger den Cesar-nominerte filmen Ernest and Celestine: A Trip to Gibberitia.

Tittel: The Bandits of Golak
Studio: 88 Pictures
Regissør: Ishan Shukla

Ishan Shukla startet sin karriere som CG-artist i Singapore. I mer enn et tiår stod han i spissen for prosjekter som spenner fra TV-reklamer til serier og musikkvideoer. Hans animerte kortfilm fra 2016, Schirkoa, ble lenge oppført for Oscar-utdelingen etter å ha mottatt dusinvis av priser og spilt på 120 internasjonale festivaler, inkludert SIGGRAPH Asia hvor den ble kåret til Best in Show. Deretter satte han opp sitt eget animasjonsstudio for å jobbe med voksen-orienterte animerte spillefilmer, inkludert en langversjon av Schirkoa, som skal komme på festivaler sommeren 2023.

Tittel: The Pit
Studioer: D’art Shtajio og Lucasfilm Ltd.
Manus, regi og produsent: LeAndre Thomas
Medregissør: Justin Ridge

LeAndre Thomas er en prisvinnende forfatter og regissør fra Oakland, California, hvis siste film vant beste regissør på Pasadena International Film Festival. I tillegg til sine uavhengige filmer, er Thomas en del av franchisestudioteamet hos Lucasfilm Ltd. hvor han har jobbet i mer enn 11 år med å bli kreditert på nyere titler som Light & Magic, The Mandalorian, Obi- Wan Kenobi, Star Wars: Tales of the Jedi, og mange flere. Justin Ridge-leder produserte den Emmy-nominerte serien Star Wars Resistance. Andre titler han har jobbet på inkluderer Star Wars Rebels, Storks, The Cleveland Show, Star Wars: The Clone Wars og Avatar: The Last Airbender.

Tittel: Aau’s Song
Studio: Triggerfish
Manus og regi: Nadia Darries og Daniel Clarke

Nadia Darries er en regissør, animatør og medgründer av Goon Valley Animation, med en interesse for låtskriving. Darries er født i Cape Flats i Sør-Afrika, og har jobbet med high-end animasjonsfilm og bevegelsesdesign som animatør, prosjektleder, kreativ direktør og regissør siden 2015. Hennes erfaring inkluderer animasjon i Triggerfish Animation Studios på de prisbelønte BBC-filmene Stick Man, Revolting Rhymes og Highway Rat.

Daniel Clarke er en Cape Town-basert regissør og kunstner som jobber med animasjon, film og illustrasjon. Han startet sin karriere innen animasjon i 2008 ved Triggerfish Animation Studios, hvor han har fungert som produksjonsdesigner, art director og regissør på prosjekter som spillefilmen Khumba, BBCs Stick Man og The Snail and the Whale. I 2018, sammen med James Clarke og Daniel Snaddon, fullførte han den grafiske romanen Kariba.

Star Wars: Visions – Bind 2 kommer på Disney+ 4. mai!

Skribent