Avatar tulkun

Avatar: The Way of Water har slått alle norske kinorekorder

«Avatar: The Way of Water» er den mest innbringende kinofilmen i Norge noensinne.

Alt tyder på at Norges kinogjengere ikke blir lei av James Camerons episke science fiction-eventyr Avatar: The Way of Water. I følge Disney Norge har filmen nå slått alle kinorekorder her i landet, og har nå seilet opp som Norges mest innbringende kinofilm noensinne.

Filmen har til nå spilt inn over 100 millioner kroner på landet kinoer, og dette fortsetter bare å øke. Nøyaktig omsetning da nyheten kom inn til oss i Filmmagasinet.no var kr 101 284 543,42 totalt. Av dette er 53% av omsetningen i 3D-visninger av filmen.

«Dette er virkelig fantastisk og mer enn vi kunne håpet på, selv for en fenomenal film som Avatar: The Way of Water. Jeg er glad for at det norske kinopublikummet har tatt filmen godt imot», sier Hans van Rijn, SVP & Country Manager, The Walt Disney Company Nordic & Baltic

Fans av James Camerons science fiction-univers kan bare glede seg, for vi har ikke engang kommet halvveis på turen til planeten Pandora. Det er planlagt tre oppfølgere til, og denne gangen trenger vi ikke å vente så lenge.

Neste film i serien er planlagt til 2024, med flere filmer i 2026 og 2028.

Skribent