2 faces

Avatar seiler inn mot kinotoppen

Avatar: The Way of Water har nå gått forbi Star Wars: The Force Awakens.

James Cameron har lite å klage på for tiden. Avatar: The Way of Water klatrer stadig på listen over tidenes største kassasuksesser, og ligger nå på fjerdeplass. Med dette har  Cameron regissert tre av de fem øverste plassene på listen over de mest innbringende filmene i historien.

Syv uker etter premieren har Camerons andre Avatar-film cashet inn over 2,117 milliarder dollar, og klatrer stadig. Nå som den har gått forbi The Force Awakens er Titanic, som ligger på  tredjeplassen, neste på listen med sin totale inntekt på 2,194 milliarder dollar. Box Office-spekulanter er relativt sikre på at Avatar-oppgfølgeren vil gå forbi Titanic etterhvert, så gjenstår det å se om den klarer å utfordre Avengers: Endgame på andreplassen (med 2,799 milliarder dollar) og den første Avatar-filmen på førsteplassen (med 2,923 milliarder dollar).

flygefisk
Jacke Sully (spilt av Sam Worthington) cruiser på snasen flyvefisk.

Disney, som tok over Avatar-franchisen da de kjøpte opp 20th Century Fox i 2011, har tjent godt på investeringen så langt og dominerer toppsjiktet av listen siden de også eier Star Wars: The Force Awakens og Avengers: Endgame

Tidligere har Cameron uttalt at hvis Avatar: The Way of Water ikke ble en stor kommersiell suksess ville han nøye seg med bare utgi tre Avatar-filmer. Ettersom filmen er på god vei til å bli en av tidenes mest innbringende, tenker Cameron å kjøre på med en pentalogi (altså en serie på fem filmer) om Na’vi-folket og planeten Pandora. (Og ja, jeg vet at Na’vi betyr folket, slik at jeg nettopp skrev folk-folket, men det får gå. Hva kan jeg si, jeg er fan av nanbrød, chai-te og Sahara-ørkenen).

Inntektene oppgitt i denne artikkelen er ikke justert etter inflasjon.

Podcastprodusent og skribent