henry cavill 40k

Henry Cavill i ny Warhammer 40,000-serie!

Nerdete nyheter fra et mørkt og brutalt Scifi-univers.

Det er nå offisielt at Henry Cavill skal spille (og være med som produsent) i en ny Amazon Prime-serie fra Warhammer 40000-universet. Amazon Studios har sikret seg globale rettigheter til Warhammer-universet fra Games Workshop, som eier og har utviklet konseptet gjennom miniatyrspill, tegneserier, bøker, konsoll-og-PC-spill, animasjonsfilmer og mye annet i løpet av de siste 40 årene. Nå skal det bli serie!

For de som ikke har noen kjennskap til Warhammer 40000-universet fra før kommer jeg nå med en rask oversikt og litt kontekst:

Warhammer er et miniatyrspill hvor man spiller med små, håndmalte miniatyrer man benytter til å føre krig mot hverandre, ut ifra et komplekst regelsystem. Spillet er produsert og utviklet av det britiske spillselskapet Games Workshop, som siden det ble grunnlagt i 1975 har utviklet flere forskjellige miniatyrspillkonsepter. De to største av disse er Warhammer Age of Sigmar og Warhammer 40000 (også kjent som Warhammer 40k).

Warhammer Age of Sigmar er et fantasybasert miniatyrspill som først kom ut i 1983, et univers fullt av magi, overnaturlige vesener, dverger, demoner og himmelske krigere. I 1987 kom Games Workshop med en egen Sci-fi-versjon av spillet: Warhammer 40000, som med tiden har blitt enda mer populær en fantasy-versjonen. Det er dette Sci-fi-universet Cavill elsker og ønsker å være med å utvikle videre som til tv-serier og film. Cavill har spilt miniatyrspillet i mange år selv og har vært åpen om sine nerdete interesser i mediene.

Henry Cavill snakker ofte entusiastisk om miniatyrspillhobbyen sin. Bilde: Games Workshop

Mye av atmosfæren i 40k-universetet oppsummeres i slagordet: «In the grim darkness of the future there is only war». Satt I det 41-århunder er settingen post-apokalyptisk og dystopisk: Menneskeheten har kolonisert store deler av universet og spredd seg blant stjernene, men de er omgitt av trusler, både utenfra og innenfra. Menneskeheten ledes av den gudeliknende keiseren, som styrer et totalitært imperium gjennom psykiske krefter og et militære bestående av enorme, genmodifiserte supersoldater. Under imperiets fot sliter milliarder av vanlige mennesker for å bidra til krig på en skala som er vanskelig å se for seg. Her er det mye politisk satire og samfunnskritikk å finne, mange paralleller til hendelser og samfunnsutvikling i vår egen verden.

Imperiet er langt fra fredfullt: motstridende fraksjoner, uforenelige tankesett og religiøse tolkninger av læren fører til konstante konflikter og strid. Fra innsiden truer korrupsjon, fanatisme og skjulte kulter som tilber mørke kaos-guder som forsøker å friste og villede de uvitende. Fra utsiden truer kjetterske supersoldater som allerede har overgitt seg til disse gudene, forvridde av demoniske krefter og mørk magi, i konstant strid med imperiet.

Menneskeheten er også omgitt av et utall fremmede raser, romvesener som sjeldent ser på menneskehetens erobring av solsystemer og planeter med vennlige øyne. Her møter man rom-orker, rom-alver, yngre raser med hyper-avansert teknologi, eldgamle raser med maskinkrigere som er innstilt på å ta tilbake et univers som tidligere tilhørte dem, insektoide bio-monstre fra en annen dimensjon som har kommet for å fortære alt som lever. Omgitt av alt dette er ikke oddsene for menneskeheten utpreget gode, men i sin desperasjon fører de uendelig krig i et forsøk på å overleve.

Warhammer 40000-miniatyrer i full krig! Bilde: Games Workshop

Det er vanskelig å si hva slags rolle Cavill vil spille og hva fokuset vil være i serien Amazon nå skal utvikle. 40k-universet er svært rikt på historie, mytologi, action og heltedåder, med mange gode utgangspunkt for spennende historiefortelling. Vil Amazon begynne i det små eller gå rett løs produksjonen av et bombastisk, storslått epos? Det vil tiden vise! Rettighetene Amazon har sikret seg gir dem rett til å utvikle serier, filmer og mye mer i årene fremover. Har dette noen sammenheng med at Cavill droppet rollen som Supermann, mon tro?

Podcastprodusent og skribent