ULTRATOTALT!

En etterlengtet arena for filmstudenter

Den norske filmindustrien ser ut til å gå en særdeles lys fremtid i møte! Fredag kveld 4. november samlet nesten hundre unge, fremadstormende filmstudenter seg på arrangementet ULTRATOTALT på Høyskolen Kristiania for å vise fram hva de har jobbet med, faglig input fra gamle ringrever fra bransjen og bygge nettverk på tvers av studieinstitusjoner. Filmmagasinet var til stede for å bli kjent med neste generasjons bransjefolk og få et innblikk hva vi har i vente.

Arrangementet ble tenkt ut og gjennomført av Stine Servold Røkenes, Ida Maria Halvorsen og Ingrid Leinum Stormoen, tre jenter som studerer prosjektledelse, kunst og kreativ næring ved Høyskolen Kristiania. «Det hele startet med at vi ønsket å gjøre noe for filmstudenter i Oslo. Etter undersøkelser og samtaler med dem, fant vi ut hva filmstudentene føler at de mangler og trenger. Ut ifra denne informasjonen utformet vi arrangementet ULTRATOTALT» sier Ida, som er daglig leder i ULTRATOTALT SB.

Fra venstre: Stine Servold Røkenes, Ida Maria Halvorsen og Ingrid Leinum Stormoen

Første post på programmet var visning av 4 utvalgte kortfilmer:
Åpenhet Redder Liv (Regi: Oskar Hegge, Høyskolen Kristiania)
To om å flyte (Regi: Lene Nilssen Viken, NSKI)
Matduo/Kapteinen Musikkvideo (Regi: Jonas Opedal, Noroff)
Plogen (Regi: Sigurd Lakseide, i samarbeid med elever fra Høyskolen Kristiania)

Alle disse filmproduksjonene var av ypperlig kvalitet, med godt skuespill, foto-og-kameraarbeid, klipping og lyd. Flere ganger i løpet av kvelden fikk vi høre hvor vanskelig det hadde vært å velge ut hvilke filmer som skulle vises på arrangementet, da kvaliteten på årets studentarbeider generelt ligger på et svært høyt nivå.

Casting Director Kjesti Paulsen
Fotograf: Brage Norløff Grindeland

Etter dette fulgte en rekke interessante innlegg fra en serie med erfarne bransjefolk:
Casting director Kjesti Paulsen serverte nyttige tips og triks knyttet til castingprosessen, med et glimt i øyet og understreket hvordan castingen er essensiell for en god filmproduksjon.

Arild Halvorsen, som er produksjonssjef og ansvarlig produsent for Fabelaktiv, snakket varmt om mulighetene for en filmkarriere utenfor hovedstaden og ga studentene god oversikt over forskjellige filminstitusjoner, organisasjoner og fond de kan søke støtte fra.

Journalist, programleder og innholdsskaper Martha Antonette Solli og Innspillingsleder Sunniva Sollied Møller delte av sine erfaringer med hvordan man som nyutdannet kan komme seg inn i filmbransjen, i en panelsamtale med Ida Maria Halvorsen.

Fra venstre: Ida Maria Halvorsen, Martha Antonette Solli og Sunniva Sollied Møller
Fotograf: Brage Norløff Grindeland

Petter Wallace, programredaktør for eksterninnhold i NRK, holdt et fascinerende innlegg om filmbransjens fremtid, utfordringene de nåværende filmstudentene vil møte og hvordan bransjen sannsynligvis vil utvikle seg videre.

En lun samtale om regi med regissør og manusforfatter Atle Knudsen avrundet innleggene, hvor han delte mye om hans personlige erfaringer med film-og-serieproduksjon.

Sist post på programmet var satt av til mingling og kos, hvor studentene fra de ulike skolene kunne bli mer kjent med hverandre og bygge nettverk med sine fremtidige kolleger. Vi fra Filmmagasinet kom i prat med flere hyggelige studenter som ønsker å jobbe med ulike sider av filmproduksjon. Hvem vet, kanskje noen av disse blir de neste store navnene i bransjen? Kanskje spennende gjester til Filmmagasinets kommende podcast? Det vil tiden vise!

Kort oppsummert: ULTRATOTALT et godt initiativ for å samle og binde samme miljøet i den kommende filmbransjen. Arrangementet understreker viktigheten av erfaringsdeling, felleskap og nettverksbygging. Hele arrangementet leverte på et høyt plan. Vi i Filmmagasinet håper å se flere slike arrangementer i tiden fremover!

Podcastprodusent og skribent