Terrifier 2

Den mest ekstreme skrekkfilmen i nyere tid

USA 2022
Regi: Damien Leone
Skuespillere: Lauren LaVera, David Howard Thornton, Elliott Fullam, Sarah Voigt, Samantha Scaffidi, Amelie McLain
Genre: Skrekk/Slasher/Splatter
Premiere: 11. november 2022

Ta frem spyposen og gjem unna klovnefobien din så godt du kan! Dette blir ekstremt! Er du klar for ultravold, maltrakterte lik, avkuttede lemmer og avsindige mengder blod? Det rapporteres at amerikansk publikum har besvimt, kastet opp og tilkalt ambulanse under visningen av denne filmen.
Tør du utfordre skjebnen?

Shaw-familien er preget av tapet av familiefaren, som døde av en hjernesvulst året før. De har ikke mye igjen etter ham annet enn en skissebok full av forskrudde tegninger. Enken Barbara (spilt av Sarah Voigt) frustreres stadig over hennes to tenåringsbarn. Dagen før Halloween sitter datteren Sienna (spilt av Lauren LaVera) og finpusser på kostymet sitt, en kriger-engel basert på en av farens skisser. Hennes yngre bror Jonathan (spilt av Elliott Fullam), er opphengt i seriemordere og det morbide, og ønsker å lage et kostyme basert på «The Miles County Massacre», hvor en forferdelig morderklovn brutalt slaktet masse mennesker og begikk selvmord. Moren sier tvert NEI!

Ryktene om klovnens død er dessverre sterkt overdrevne, på tross av at han skjøt seg selv i hodet. Liket er sporløst borte fra likhuset og obduksjonsteknikeren blir funnet myrdet på bestialsk vis. Natt til Halloween har Sienna et bisart mareritt hvor Art the Clown dukker opp og dreper en gjeng overdrevent entusiastiske, sangglade ungdommer på en fargerik klovnecafé. I det Art skal gjøre ende på Sienna våkner hun opp og finner englevingene til kostymet hennes i fyr og flamme. For et underlig sammentreff! Det eneste som ikke skades av brannen er sverdet hun fikk av sin far.

Hmm….interiørdesigneren her må være fan av Jackson Pollock? Lauren LaVera som Sienna Shaw.

Dagen etter brannen, på selveste Allehelgensaften, får plutselig Jonathan øye på Art og en freaky liten klovnejente (The Little Pale Girl, spilt av Amelie McLain) leke med en død pungrotte i gangen på skolen. Jonathan får skylden for dette og utvises fra skolen. Mor er lite glad. Sienna drar for å kjøpe nye vinger til kostymet sitt, ettersom hun skal på en stor Halloweenfest på kvelden. På kostymebutikken møter hun ingen ringere enn klovnen selv, men slipper unna med skrekken. Mannen i kassa slipper ikke like billig unna, la oss bare si at Art forårsaker noe «hodebry» for ham.

Terrifier 2 er skrevet og regissert av Damien Leone. Den er oppfølgeren til, og fortsettelsen av, Terrifier fra 2016, hvor klovnen gjennomførte The Miles County Massacre. Det er mange referanser til hendelsene fra forrige film og noen av karakterene dukker også opp i denne oppfølgeren. Dette er den tredje gangen Leone har bragt Art the Clown til lerretet, men han drar alt mye, mye lenger enn noen gang før i denne filmen.

Jonathan finner et bilde av Art i skisseboken til faren og blir overbevist om en sammenheng mellom klovnen og englekriger-designet som inspirerte kostymet til Sienna. Han tror faren hadde sett fremtiden og prøver å fortelle at Sienna er den eneste som kan stoppe den grusomme klovnen.
I frustrasjon og sinne river moren skisseboken i filler og nekter å høre på sønnen. Etter en real ørefik stikker han av, mens Sienna drar på Halloweenfest. Etter dette går alt fryktelig galt, både for søsknene, vennene deres og alle som kommer i veien for glisende galningen og den lille klovnejenta som er sidekicken hans.   

Det er viktig for unge jenter å ha gode forbilder. Amelie McLain som The Little Pale Girl.

Hva er greia med denne klovnen? Er dette en gal mann i et klovnekostyme eller noe demonisk og overnaturlig? Er drømmene han dukker opp i virkelige? Drar han en god gammeldags Freddy Krueger? Dukker han bare opp på Halloween? Denne filmen spiller på eksisterende troper innen skrekk, slasher og splattersjangrene og henter mye inspirasjon fra disse typene filmer fra 80- og 90-tallet. Det som skiller denne filmen ut fra mengden er i hvor stor grad de tør å trekke alt mye lengre enn de aller fleste slike filmer har gjort før.

David Howard Thornton gjør en særdeles god jobb i rollen som Art the Clown. Ettersom han er en klassisk stum klovn, klarer han å sjonglere det å både være creepy, truende og morsom utelukkende gjennom teatralsk kroppsspråk og ansiktsmimikk. Art får andre kjente morderklovner som Pennywise, Killer Clowns from Outer Space, Twisty og Captain Spaulding til å blekne i forhold. Art slakter ofrene sine med en morderisk kreativitet sjeldent sett på film.

Terrifier 2 er en film som helt klart oppnår det den prøver å være: ekstrem! Dette er den mest hypervoldelige, blodige og groteske filmen jeg har sett på lang, lang tid (kanskje noen gang). Visse scener kan omtales som torture porn, og mye av det som vises kan være for mye for mange. Man skal ikke forvente å finne noen dypere, underliggende mening i en film som dette, men jeg synes de kunne jobbet enda litt mer med å utbrodere bakgrunnshistorien til flere av karakterene og finpusset enda mer på historiefortellingen.

Noen folk er rett og slett bare slitsomme. Lauren LaVera som Sienna og David Howard Thornton som Art the Clown.

Dette er IKKE filmen for deg hvis: Du lider av hissig coulrofobi (frykt for klovner) eller du er en sart sjel som ikke tåler å se avkuttede lemmer, brutal tortur, avrevne ansikter, skamfering av lik, overdreven blodsprut, indre organer og kvalmende gørr. Hvis du derimot ikke har noen problemer med å se ekstremvold og elsker denne typen film er denne filmen derimot en storartet fornøyelse!

Ps: Det kommer en liten godbit midt i rulleteksten som er verdt å få med seg.


Terrifier2-8
Terrifier 2
3
Podcastprodusent og skribent