Se Europas første dramaserie på TikTok

Toxic, en dramaserie skreddersydd for mobilskjerm, er snart å finne i TikTok-feeden. Europas første dramasatsning på plattformen er helnorsk og handler om spiseforstyrrelser blant unge. Aleksander Dokkeberg (28) er skaperen bak serien, som er laget av Ramp i samarbeid med organisasjonen Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS).

Det nyskapende TikTok-dramaet består av 30 korte episoder med lengde på 1-4 minutter. Historien er tilpasset et publikum som er vant til og forventer raske vendinger og kjappe triggere.

– Vi har hatt store ambisjoner om å skille oss ut på TikTok, dette har resultert i flere spennende klippe- og innholdsgrep. I tillegg til å bruke erfarne skuespillere har vi dessuten castet flere store og talentfulle TikTok-stjerner i de ulike rollene. På den måten kan seerne raskt identifisere seg med de ulike karakterene og innholdet, sier regissør og manusforfatter Aleksander Dokkeberg.  

Tar opp spiseforstyrrelser blant unge menn

Toxic er produsert av kommunikasjonsbyrået Nordic Screens barne- og ungdomsavdeling Ramp, og støttet av regjeringens covidmidler og Viken filmfond. Toxic blir dermed Europas første finansierte dramaserie på TikTok. En sentral del av seriens tema er spiseforstyrrelser blant unge gutter.

– Spiseforstyrrelser oppfattes gjerne som en «jentelidelse» og assosieres ofte med anoreksi. Dette er et bilde som både er skjevt og ufullstendig ettersom vi vet at ulike spiseforstyrrelser også er utbredt blant gutter og menn. Med denne serien håper vi å kunne skape større innsikt og forståelse for sykdommen og ikke minst normalisere det å søke hjelp, sier Nina Hvidsten, kommunikasjonsrådgiver i ROS.

Fremmer et positivt kroppsfokus

10. november vil TikToks brukere få mulighet til å bli bedre kjent med ungdommene fra Toxic. Da publiseres den første episoden i serien eksklusivt på TikTok.

– Det er ikke tilfeldig at vi har valgt å lansere Toxic nettopp på TikTok. Dette er en av de mest populære plattformene for kreativitet og nyskapende underholdning. Samtidig vet vi at TikTok brukerne også eksponeres for videoer med negativt kroppsfokus i strømmen av innhold. Ettersom unge forteller at TikTok er det sosiale mediet som påvirker dem mest, er det viktig for oss å være til stede med innhold som påvirker positivt, sier Silje Sirnes Winje i Ramp. Sammen med Stian Barsnes-Simonsen er hun ansvarlig produsent på serien.

Lanseres med pressevisning på Odeon kino

I forbindelse med lanseringen, inviterer serieskaperne til eksklusiv visning av TikTok-serien i sin helhet på Odeon kino i Oslo 16. november. Dørene åpner kl.17.00 for rød løper og bobler. Offisielt programs starter kl.18.00 inne i salen.

Representanter fra ROS, cast fra serien og helseminister Ingvild Kjerkol deltar. I tillegg kommer serieskaper Aleksander Dokkeberg, ansvarlige produsenter Silje Sirnes Winje og Stian Barsnes-Simonsen, samt et bredt utvalg av kjente TikTok-stjerner og influensere.

Skribent