Uncharted

USA 2021
Regi: Ruben Fleischer
Med: Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Ali, Tati Gabrielle, Antonio Banderas
Genre: Action/Eventyr
Premiere: 18. februar

Et videospill blir til film-produkt, og ikke det verste jeg har sett av slaget. Uncharted er en underholdende film med heseblesende action og stuntscener som er så over toppen at det faktisk er ganske morsomt. James Bond fremstår som en slave av Newtons og Einsteins fysiske lover i forhold. Tom «Spider-Man» Holland spiller hovedrollen som Nathan Drake, og fans av videospillserien bør være fornøyd med det valget. Mye gutteaktig tøffas-sjarm i den mannen.

I denne første filmen (ja, de legger nok opp til en franchise) får vi litt om bakgrunnen til Nathan, før han sendes ut på skattejakt sammen med en shady mentor i skikkelsen til action-veteran Mark Wahlberg. Det er snakk om haugevis av gull som den portugisiske oppdagelsesreisen Ferdinand Magellan skal ha gjemt bort på 1500-tallet, intet mindre. Duoen slår seg etter hvert sammen med en kvinnelig lurendreier, spilt av Sophia Ali. Ingen stoler på hverandre, og da blir det ikke lett når de må kjempe mot en styrtrik, slu og ondskapsfull Antonio Banderas og hans råskinn av en kvinnelig livvakt, Tati Gabrielle.

Uncharted holder tempoet til en moderne film med eventyr og action som hovedingredienser – det vil si skyhøyt. Så høyt at du (eller det vil si meg, mann, 48) iblant ikke rekker å ta til deg de visuelt storslåtte bildene som tross alt manifesteres på lerret i form av flotte locations og godt CGI-arbeid. Karakterbyggingen er i beste fall overfladisk, men det går greit, de fleste av dem er pappfigurer som kun skal tjene filmens handling og fremdrift uansett. Kuleste av dem alle er Tati Gabrielle i rollen som hyperantagonist Braddock. 26-åringen er relativt ukjent, men har en mektig tilstedeværelse på lerretet og en fysisk fremtoning og et ansikt som du er sikker på at du kjenner igjen fra en eller annen plass (sannsynligvis en tv-serie du bare har sett et par episoder av). Tror jeg heiet mest på skurkene.

Le LD Nguyen