Eiza González – Livredderen

Ambulance

Meksikanske Eiza González (32) fikk sin debut i en populær, argentinsk tv-serie da hun var tenåring. Nå er hun for alvor blitt et internasjonalt navn.

Tekst: Caroline Bøgeberg

Foto: PR / United International Pictures

Allerede i veldig ung alder startet Eiza sin karriere på teaterskole i Mexico, og som 14-åring ble hun inntatt som elev ved «Televisa famous acting school», hvor hun bare 2 år senere fikk sin debut i Argentinas berømte tv-serie Floricienta. I 2013 flyttet González til Los Angeles for å følge skuespillerdrømmen, og det tok ikke lange tiden før hun fikk rollen som Santanico Pandemonium (Salma Hayek sin opprinnelige rolle i den originale From Dusk til Dawn) i Robert Rodriguez tv-serieversjon, From Dusk til Dawn: The Series.
González har siden 2015 dukket opp i flere kjente Hollywood-filmer, vi husker henne spesielt godt som Darling, den søte og uskyldige men veldig livsfarlige kjæresten til Buddy (John Hamm) i Baby Driver, og som Madame M i Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, hvor hun også spiller veldig på det mystiske og farlige.

-Jeg liker rollefigurer som er i utgangspunktet kan være litt fåmælte og tilbakeholdne, men samtidig utstråle kraft og fremstå som en man ikke skal pirke for mye på nesen, erklærer Eiza González.

Eiza González i Ambulance

AMBULANSEACTION PÅ HØYGIR

I år er skuespillerinnen, som forøvrig også er et stort sangtalent, aktuell med Michael Bays nye actionfilm, Ambulance. Eiza González spiller rollen som Cam Thompson, en hardtarbeidende ambulansearbeider som desperat prøver å redde en politimann som er alvorlig skadet. Politimannen er skutt av halvbrødrene Will (Yahya Abdul-Mateen II) og Danny Sharp (Jake Gyllenhaal) under et ran som går helt galt, og nå bruker ranerne ambulansen som fluktbil.

Dessverre vil kampen om tid for både Cam Thompson og Sharp-brødrene vise seg å bli en konflikt mellom det å stjele penger for å få et bedre liv, og det å redde et liv. González er kjent for sine roller som en sterk og farlig dame, men Ambulance lar henne spille på andre strenger og får vist litt mer av sin kapasitet som skuespiller. Regissør Michael Bay har tidligere levert all out actionfilmer som Bad Boys (1995), The Rock (1996), Pearl Harbour (2001) og ikke minst Transformers-filmene. Ofte slaktet av kritikere, og like ofte elsket av publikum. Man vet hva man får med Michael Bay.

Eiza González sammen med Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul Mateen II og Michael Bay

– Jeg falt umiddelbart for rollen som Cam Thompson, nettopp fordi Cam er en uselvisk og fryktløs kvinne, og fordi denne typen karakter, særlig kvinnelig karakter med heltemot, ikke dukker opp så altfor ofte, sier Eiza González.

– Rollen fikk meg dessuten til å kjenne på en frykt, men samtidig også en ære, fordi den gir et innblikk i perspektivet som ambulansearbeider med latinamerikansk bakgrunn. Cam Thompson er en veldig innesluttet person, men likevel tøff og bestemt. Hun ser daglig livets ende for mange, og lærer seg å takle kriser og det å jobbe under press, hun vokser med oppgavene.

VIKTIGSTE ROLLEN HITTIL

González brukte lang tid på å forberede seg for denne rollen, og hun merket veldig fort et stort ansvar for å gjøre grundig research på hva jobben som ambulansearbeider innebærer. Cam Thompson er i tillegg en såkalt «EMT», akuttmedisinsk tekniker, noe som gjør jobben hennes enda mer kritisk og viktig.

– Dette er helt klart min viktigste rolle hittil i karrieren, og den som jeg har gledet meg mest til å gjennomføre, gjøre riktig og finpusse til den er helt perfekt, avslutter Eiza González.


Ambulance kommer på kino 25. mars.