Filmfestivalen MIRAGE 2023

Fem dager med grenseløs filmkunst i Oslo.

Er du klar for en kinoreise uten sidestykke? MIRAGE, en av de mest anerkjente filmfestivalene, gjør sitt tredje comeback i Oslo fra 11. til 15. oktober 2023. Festivalen blir arrangert på forskjellige kulturarenaer i hovedstaden, inkludert Vega Scene og Ingensteds.

MIRAGE har siden oppstarten satt fokus på film som både håndverk og kunstform. I år er intet unntak. Festivalen har håndplukket omtrent 25 filmer fra prestisjetunge filmfestivaler som Cannes, Berlinale og Biennale.

Noen av de mest fremtredende filmene i år inkluderer:

Smoke Sauna Sisterhood: Et mesterverk fra Anna Hint som tidligere har stukket av med beste regipris fra Sundance Film Festival. Filmen gir et intimt innblikk i estisk kulturarv og badstuens magiske kraft.

Room 999: En moderne gjenoppliving av Wim Wenders’ legendariske «Room 666». Her deler anerkjente filmskapere som Audrey Diwan, Joachim Trier og David Cronenberg sine refleksjoner om filmens framtid.

Between Revolutions: Dette er en film som nylig har fått oppmerksomhet på Berlinale 2023 og er utvalgt for European Film Awards. Filmen utforsker kraften av vennskap i tider med historiske omveltninger.

Men det stopper ikke der. MIRAGE 2023 byr også på stumfilmkonserter, live kunstprosjekter, radio kino, slow cinema, konserter, mesterklasser, samtaler med gjester fra hele verden, og mye mer.

For de som ønsker mer informasjon eller ønsker å ta kontakt med festivalen, kan sende e-post til info@mirage.no eller følge dem på deres Instagram og Facebook sider.

MIRAGE 2023 lover å bli en uforglemmelig opplevelse for alle filmelskere. Så om du brenner for filmkunst, bør du virkelig vurdere å ta turen til Oslo i oktober.

Skribent