Sam Worthington Clash of the Titans
©Warner Bros. Pictures

Sam Worthington

2. august 1976

Når det gjelder skuespillertalent, er Sam Worthington en mann med mange ansikter. Den australske stjernen har tatt oss med på utallige filmreiser gjennom sin imponerende karriere. Fra å spille modige helter i actionfylte eventyr, til å utforske følelsesmessige dybder i hjerteskjærende dramaer, har Worthington vist sin allsidighet som en skuespiller av høy kaliber.

Hans store gjennombrudd kom med rollen som Jake Sully i James Camerons Avatar i 2009. Som en lam mann som utforsker den magiske planeten Pandora gjennom sin avatar, trollbandt Worthington publikum med sin engasjerende innsats. Filmen ble en global suksess og ga ham den internasjonale anerkjennelsen han fortjente.

Etter Avatar fortsatte Worthington å imponere med sin evne til å takle ulike utfordringer. Han spilte gresk helt i Clash of the Titans (2010) og Wrath of the Titans (2012). Deretter viste han sin følsomme side i den hjerteskjærende dramafilmen The Shack (2017), hvor han portretterte en far som finner trøst etter en personlig tragedie. I 2022 så vi Sam Avatar-seriens 2. film, Avatar: The Way of Water.

Worthington er ikke bare en skuespiller som trives i Hollywoods blockbuster-univers. Han har også utforsket mer kritikerroste og intime prosjekter. I filmen Hacksaw Ridge (2016), regissert av Mel Gibson, leverte han en imponerende prestasjon som en krigsveteran som må takle sine egne demoner.

Med en imponerende filmografi har Worthington vist at han er en skuespiller som ikke er redd for å ta sjanser og utfordre seg selv. Han har også vist en evne til å tilpasse seg ulike sjangre og roller, noe som gjør ham til en ettertraktet skuespiller blant filmskapere.

Utover sin karriere som skuespiller er Worthington også en dedikert familiefar. Han har klart å holde sitt personlige liv relativt utenfor rampelyset, og setter tydeligvis familien først.

Med en stadig voksende filmografi og en unik evne til å levere sterke prestasjoner, er det ingen tvil om at Sam Worthington er en av filmverdenens mest talentfulle skuespillere. Vi ser frem til å følge ham videre på hans reise gjennom filmens verden!

Skribent