©Warner Bros.

Jason Momoa

1. august 1979

Fra strendene i Baywatch: Hawaii til de forblåste slettene i Westeros, Jason Momoa har hatt en bemerkelsesverdig reise som en av Hollywoods mest anerkjente skuespillere. Her er en titt på karrieren hans som har fengslet både publikum og kritikere over hele verden.

Født 1. august 1979, i Honolulu, Hawaii, er Joseph Jason Namakaeha Momoa en karismatisk skuespiller med røtter i Hawaii, Samo, Tyskland, Irland og amerikanske urfolk. Han ble oppdaget i en alder av 19 mens han jobbet i Honolulu og ble raskt kastet som Jason Ioane i Baywatch Hawaii (1999-2001).

Etter Baywatch tok Jasons karriere en interessant vending da han ble kastet som Ronon Dex i den populære science fiction-serien Stargate Atlantis (2005-2009). Han ble også lagt merke til for sin rolle som Khal Drogo i de første to sesongene av HBOs fantasy-dramaserie Game of Thrones (2011-2012), en rolle han sikret gjennom en intens audition hvor han utførte en tradisjonell Māori Haka-dans.

Det var imidlertid hans rolle som Arthur Curry / Aquaman i DC Extended Universe (DCEU) som virkelig kastet ham inn i superstjernestatus. Han har spilt Aquaman i flere filmer med andre superhelter siden 2016, inkludert i solo-filmen Aquaman (2018).

Momoa er ikke bare begrenset til action- og eventyrroller. Han har også medvirket i komedie-dramaet The Game (2009) og vist seg som en allsidig skuespiller i filmer som Dune (2021) og Fast X (2023). Han har ikke bare begrenset seg til skuespill; han har også prøvd seg som filmskaper. Han regisserte og var med å skrive filmen Road to Paloma , som kom ut i 2014.

Jason har også dykket inn i historiske dramaer, og spilte hovedrollen i Frontier (2016-2018), som skildrer pelsjakten i Nord-Amerika på slutten av 1700-tallet, og i Apple TV+ science fiction-serien See (2019-2022).

Jason Momoa fortsetter å fenge publikum med sitt utvalg av roller, fra konger og krigere til superhelter og pionerer. Hans evne til å ta på seg en rekke forskjellige karakterer og sin urokkelige tilstedeværelse på skjermen har sementert ham som en av filmindustriens mest ettertraktede talenter.

Podcastprodusent og skribent