©Warner Bros.

Will Ferrell

16. juli 1967

Den 16. juli 1967 ble en stjerne født i Irvine, California, USA. En stjerne som skulle bringe latter til millioner av mennesker rundt om i verden. Denne stjernen er ingen andre enn den utrolige skuespilleren, manusforfatteren og produsenten, Will Ferrell.

Will Ferrells karriere innen film og serier har vært en inspirerende reise, spekket med fargerike roller og festlige komedier. Hans kjennetegnende komiske stil, kombinert med hans imponerende evne til å forsvinne helt inn i rollene sine, har gjort ham til en av de mest gjenkjennelige og elskede figurene i Hollywood.

Ferrell begynte å gjøre seg bemerket allerede i 1999, med sin rolle som Bob Woodward i filmen Dick. Men det var i 2003, med hans hjertevarmende og morsomme fremstilling av Buddy i julekomedien Elf , at han virkelig slo igjennom. Med en perfekt balanse mellom barnlig uskyld og voksen humor, har Elf blitt en høytidsklassiker som trekker frem smil og latter hos både barn og voksne.

I 2005 tok han på seg rollen som Jack Wyatt / Darrin i filmen Forhekset, og viste oss igjen hans evne til å skape minneverdige og morsomme karakterer. Men det stopper ikke der. Will Ferrells stemmearbeid har også gitt oss noen uforglemmelige karakterer. I Legofilmen (2014)og Legofilmen 2, (2019) ga han stemme til President Business, en rolle som igjen bekreftet hans talent for komisk timing og karakterbygging. Han har også portrettert storeartede roller i filmer som Zoolander (2001) og Stranger Than Fiction (2006), Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (2020).

En interessant anekdote fra Ferrells karriere handler om hans arbeid med filmen Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004). I denne filmen spiller Ferrell hovedrollen som Ron Burgundy, en selvsikker nyhetsanker som må navigere i en verden som raskt forandrer seg. For å forberede seg til rollen, studerte Ferrell faktiske nyhetsankere fra 70-tallet. Han kopierte deres måte å snakke på, deres holdninger, og til og med klesstilen. Resultatet var en latterlig morsom karakter som har blitt en av Ferrells mest ikoniske roller.

Ferrells karriere har vært preget av en evne til å forene humor med hjerte, noe som har resultert i filmer og serier som folk kan nyte igjen og igjen. Han har vist oss at det er mulig å være morsom og meningsfull på samme tid, og hans innflytelse på komediegenren kan ikke overvurderes.

Enten han spiller en naiv alv, en pompøs nyhetsanker eller en ambisiøs politiker, leverer Will Ferrell alltid minneverdige opptredener som får oss til å le. Han har definitivt satt sitt preg på film- og serielandskapet, og vi får håpe han ikke gir seg med det første.

Podcastprodusent og skribent