©Paramount

Wil Wheaton

29. juli 1972

Wil Wheaton, født Richard William Wheaton III den 29. juli 1972, har en karriere som strekker seg over mange medier og år. Fra hans første spede skritt inn i skuespillerbransjen som barn, til hans tid som en elsket og noen ganger kontroversiell karakter i Star Trek: The Next Generation, til hans arbeid innen animasjon og videospill, har Wheaton formet en karriere fylt med variasjon og suksess.

Født i Burbank, California, viste Wil en interesse for skuespill allerede i en alder av syv år, da han dukket opp i flere reklamefilmer for store merkevarer. Han delte til og med skjermen med komikeren Bill Cosby i en reklamefilm for ‘Jell-O Pudding Pops.

Wheaton fikk internasjonal oppmerksomhet da han medvirket i Rob Reiner’s komedie-drama film Stand by Me i 1986. Men det var rollen som Wesley Crusher i Star Trek: The Next Generation som virkelig satte ham på kartet.

Til tross for at hans karakter ble hatet av en liten gruppe fans, har Wheaton uttalt at han likte å arbeide i serien og roste de andre skuespillerne, spesielt Patrick Stewart. Wesley Crusher ble imidlertid skrevet ut av serien, og ifølge Wheatons eget nettsted, ønsket han å forlate serien, delvis på grunn av frustrasjon over sin minskende rolle.

Etter Star Trek, tok Wheatons karriere en interessant vending. Han flyttet til Topeka, Kansas, for å jobbe som programmerer og hjalp til med å utvikle Video Toaster 4000. Han returnerte senere til Los Angeles, California, for å fortsette sin skuespillerkarriere og arbeidet i over 35 tv-serier som gjest eller i spesielle opptredener.

Wheaton fant også suksess som stemmekunstner, og har deltatt i flere animasjonsshow som The Legend of Prince Valiant, Teen Titans, Avatar: The Last Airbender, og Ben 10 . Hans bidrag strekker seg også til videospill som Grand Theft Auto: San Andreas og Tom Clancy’s Ghost Recon serien.

Wil Wheaton er en mangfoldig talent, fra sin tid som skuespiller, skribent, pokerspiller, stemmeskuespiller, blogger, og mye mer. Hans karriere har vært både suksessrik og mangfoldig, og hans bidrag til både film, TV, og videospillverdenen har satt et varig preg på underholdningsindustrien. Enten du kjenner ham best som Wesley Crusher eller en av de mange stemmene han har gitt liv til, er nok Wil Wheaton et navn som vil bli husket i mange år fremover.

Podcastprodusent og skribent