herbert crystal globe

Norske Herbert Nordrum vinner internasjonal pris for best skuespiller

På årets Karlovy Vary International Film Festival ble den norske skuespilleren Herbert Nordrum tildelt den prestisjetunge Crystal Globe-prisen for beste skuespiller. Nordrum mottok prisen for sin bemerkelsesverdige rolletolkning i filmen «Hypnosen», regissert av Ernst De Geer.

«Hypnosen» er en langfilm som følger Vera og André, som har blitt akseptert i en prestisjefylt konkurranse der de skal presentere sin nystartede bedrift. Før de drar dit, deltar Vera i hypnosebehandling som får henne til å slippe alle sosiale hemninger. Dette er noe som André sliter med å takle.

«Hypnosen» vant kritikerprisen fra International Federation of Film Critics (FIPRESCI), og markerer De Geers debutfilm. Manuset til filmen er skrevet av Greer i samarbeid med Mads Stegger. Innspillingen fant sted i og rundt Göteborg, og produksjonen ble håndtert av Mimmi Spång fra Garagefilm International, i samproduksjon med Film i Väst, Mer Film og Totem Atelier, i samarbeid med SVT, Nordisk Film & TV Fond, Svenska Filminstitutet, Moving Sweden, Norska Filminstitutet, NRK og YLE. Scandinavian Film Distribution står for distribusjonen i de nordiske landene, og Totem Films er salgsagent.

Herbert Nordrum har gjort seg bemerket som en talentfull skuespiller, og hans seier på Karlovy Vary vil uten tvil styrke hans posisjon både nasjonalt og internasjonalt. Ansvarlig redaktør i Filmmagasinet, Eirik Bull, var på plass i salen da Herbert mottok prisen, og vi gratulerer ham hjertelig med anerkjennelsen og ser frem til å følge hans videre prosjekter og suksesser.

Hold øynene (eller rettere sagt ørene) åpne for Herbert Nordrum som skal være gjest hos Filmmagasinets Podcast senere i sommer.

Skribent