©Universal Pictures

Michelle Rodriguez

12, juli 1978

Hvis du noen gang har tenkt at en skuespillerinne ikke kan kombinere skjønnhet med hardslående, spennende rolleprestasjoner tar du feil. Du trenger du ikke lete lenger enn Michelle Rodriguez. Mayte Michelle Rodriguez, født den 12. juli 1978 i San Antonio, Texas, har lenge vært kjent for sine sterke, handlekraftige roller, og viser at det er fint mulig å balansere mellom skjønnhet og styrke.

Karrieren hennes startet i 2000 med filmen Girlfight, hvor hun spilte en bokser med problemer. Til tross for mangel på erfaring innen både film og boksing, klarte Rodriguez å skille seg ut blant 350 andre jenter under auditionen. Etter flere tester i en ekte boksering og fem tøffe måneder med trening i Gleason’s Gym i Brooklyn, ble hun valgt til å portrettere rollen som Diana Guzman. Rollen førte til at hun vant flere priser, inkludert Deauville Festival of American Cinema-prisen for beste skuespillerinne og Las Vegas Film Critics Society-prisen for gjennombruddsprestasjon for en kvinne.

Etter Girlfight, fortsatte Rodriguez å ta Hollywood med storm. Hun spilte i en rekke populære filmer som The Fast and the Furious (2001), Resident Evil (2002), S.W.A.T. (20023), Avatar (2009) og Battle: Los Angeles (2011). Hennes rolle som Letty Ortiz i Fast & Furious-franchisen er spesielt minneverdig, og viser hennes evne til å portrettere sterke kvinnelige karakterer i actionfylte filmer.

Hennes karriere strekker seg også til fjernsyn, hvor hun spilte Ana Lucia Cortez i drama-TV-serien Lost (2004-2010), og ga stemme til Liz Ricarro i den engelske oversettelsen av animen Immortal Grand Prix (2005).

Til tross for hennes sterke tilstedeværelse på skjermen, er Rodriguez mer enn bare en actionskuespillerinne. Hun har også vist seg som en dyktig skuespillerinne i flere sjangre, fra drama til komedie, og har stemmeoverarbeid i animerte filmer som Turbo (2013) og Smurfs: The Lost Village (20017). Nyligh spilte hun også i fantasy-action-komedien Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023).

Med mer enn to tiår i bransjen, viser Rodriguez ingen tegn til å sakke ned. Enten du er fan av hennes tidlige arbeid som den hardslående bokseren Diana Guzman, den ustoppelige Letty i Fast & Furious-franchisen, eller hennes rolle som den handlekraftige soldaten i Avatar, er det ingen tvil om at Michelle Rodriguez har gjort et uutslettelig merke i filmverdenen.

Podcastprodusent og skribent