©Warner Bros. Pictures

Margot Robbie

2. juli, 1990

Margot Elise Robbie er en talentfull australsk skuespillerinne og produsent som har gjort seg bemerket innen både blockbuster- og uavhengige filmer. Født i Dalby, Queensland i Australia, og senere bosatt på The Gold Coast, har Robbie skapt en imponerende filmografi som har gitt henne anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt.

Robbie fikk sitt store gjennombrudd i 2013 med rollen som Naomi Lapaglia i The Wolf of Wall Street, hvor hun viste sitt talent og tiltalende skuespill. Hun er kjent for å ha portrettert en rekke kjente personer i løpet av hennes filmkarriere, som Tonya Harding i filmen I, Tonya (2017), Dronning Elizabeth I i Mary Queen of Scots (2018) og Sharon Tate i Once Upon a Time in Hollywood (2019).

Hun har også spilt i en rekke andre kjente filmer inkludert The Suicide Squad (2016), og oppfølgeren Birds of Prey (2020), og Bombshell (2019) Gjennom disse rollene har Robbie demonstrert sin evne til å ta på seg varierte og utfordrende karakterer.

Ikke bare er Robbie en fremragende skuespillerinne, men hun har også utvidet sin karriere til produksjonssiden. Sammen med ektemannen Tom Ackerley har hun grunnlagt produksjonsselskapet LuckyChap Entertainment og vært involvert i flere film- og serieprosjekter. Dette viser hennes engasjement for å bidra til å skape og utvikle nye historier og prosjekter.

Robbies talent har blitt anerkjent av bransjen gjennom en rekke priser og nominasjoner. Hun har blitt nominert til prestisjefylte priser som Academy Awards og Golden Globe Awards for sine bemerkelsesverdige skuespillerprestasjoner. Hennes allsidighet og evne til å formidle dybde og følelser gjennom karakterene sine har gjort henne til en ettertraktet skuespillerinne.

I tillegg til sitt arbeid foran og bak kameraet har Robbie også blitt anerkjent som en av Hollywoods best betalte skuespillerinner, og hun har oppnådd en betydelig suksess i bransjen og ble i 2017 utpekt som en av verden 100 mest innflytelsesrike mennesker av Times Magazine. Hennes bidrag til film og serier har gjort et varig inntrykk på publikum over hele verden.

Margot Robbie er uten tvil en av de mest talentfulle og allsidige skuespillerne i dagens film- og serieindustri. Med sin unike evne til å formidle karakterer på en overbevisende måte og hennes dedikasjon til å utforske nye historier, fortsetter hun å imponere og inspirere både publikum og sine kolleger.

Podcastprodusent og skribent