© Apple TV+

Silo på Apple TV+ får en ny sesong


Det blir en andre sesong av Apple TV+ sin kritikerroste serie Silo, basert på Hugh Howeys bestselgende romanserie. Serien er skapt av den Emmy-nominerte manusforfatteren Graham Yost. I hovedrollen og som eksekutiv produsent ser vi den svenske skuespilleren Rebecca Ferguson, som har fått ros for sin tolkning av ingeniøren ‘Juliette’.

«Det har vært utrolig tilfredsstillende å se den fengslende, atmosfæriske og vakkert utformede sci-fi-eposen som Silo er, raskt bli Apples nummer én dramaserie», sier Matt Cherniss, leder for programvareutvikling på Apple TV+. «Samtidig som publikum over hele verden har blitt oppslukt av mysteriene og konspirasjonene som ligger begravet i denne fascinerende underjordiske verdenen, fortsetter seertallene bare å øke, og vi er så spente på å avsløre flere hemmeligheter i siloen i løpet av sesong to.»

«Vi kan ikke vente på at publikum over hele verden skal fordype seg i den episke verdenen vi har skapt for å gi Hugh Howeys romaner liv», sier Yost. «Apple har trodd på vår visjon fra dag én, og det er en ære å få muligheten til å utforske denne historien dypere og komme nærmere karakterene våre i siloen.»

Rebecca Ferguson i Silo. (© Apple TV+)

Silo er historien om de siste titusen menneskene på jorden. Deres dype underjordiske hjem beskytter dem mot den giftige og dødelige verdenen utenfor. Men ingen vet når eller hvorfor den underjordiske siloen de lever i ble bygget – og alle som prøver å finne ut av det, møter skjebnesvangre konsekvenser. Ferguson spiller hovedrollen som ‘Juliette’, en ingeniør som søker svar om drapet på en nærstående. Letingen fører henne inn i et mysterium som går mye dypere enn hun kunne forestille seg – og får henne til å innse at hvis løgnene ikke dreper deg, gjør sannheten det.

I tillegg til Ferguson ser vi Common (The Chi), Harriet Walter (Succession), Chinaza Uche (Dickinson), Avi Nash (The Walking Dead), David Oyelowo (Selma), Rashida Jones (Parks and Recreation) og Tim Robbins (Mystic River) i rollene.

Silo er produsert for Apple TV+ av AMC Studios og er basert på romanene til Hugh Howey. Serien er eksekutivt produsert av Yost, Howey, Tyldum og Ferguson, sammen med Nina Jack, Fred Golan, Rémi Aubuchon og Ingrid Escajeda.

Les Filmmagasinets 5-stjerners anmeldelse av den første sesongen av Silo her.

Skribent