Foto: Tomm Hansen

Rune Temte signerer med Artist International Group

Rune Temte, som nylig fullførte innspillingen av Taika Waititis Time Bandits i New Zealand, er kanskje mest kjent for sine roller i Netflix-serien The Last Kingdom, Dexter Fletchers sportskomedie Eddie the Eagle, der han spiller mot Taron Egerton og Hugh Jackman, og som Bron-Char i Captain Marvel.

Time Bandits er en nytolkning av Terry Gilliams fantasy-film fra 1981 og kommer til Apple TV+ til høsten. Serien handler om en gutts oppdagelse av en portal i soverommet sitt som gir ham muligheten til å reise i tid. Temte spiller karakteren Bittelig og deler rollelisten med Lisa Kudrow, Kal-El Tuck, Charlyne Yi, Tadhg Murphy, Roger Jean Nsengiyumva, Kiera Thompson og Rachel House.

Rune Temte har også hatt en rolle i filmen A Boy Called Christmas sammen med Kristen Wiig og Maggie Smith. Han har også flere spennende prosjekter på vei, blant annet den uavhengige filmen Get Lost, som er en moderne tolkning av den klassiske romanen «Alice i Eventyrland» med Ella Bleu Travolta og James Cromwell i noen av rollene. Videre vil han være å se i det norske historiske actiondramaet Sulis 1907, som er regissert av Nils Gaup og basert på det historiske gruveopprører i 1907.

Ved siden av Artist International Group vil Temte også bli representert av Actors in Scandinavia og Jackoway Austen Tyerman.

David Unger grunnla Artist International Group i 2017 og er selskapets administrerende direktør. Sammen med AIG-partneren og veteran talentmanageren Chris Prapha, kan de også skilte med kjente skuespillere som Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once), Jonathan Rhys Meyers (The Tudors), Anil Kapoor (Slumdog Millionaire), Gong Li (Mulan), Daphne Patakia (Benedetta), Rafael Cebrian (Acapulco), Fan Bingbing (The 355) og Rossy de Palma (Parallel Mothers), samt manusforfattere og regissører som Ludovic Bernard (Lupin), Tony Kaye (American History X) og Michael Haussman (Edge of the World).

Kilde: Deadline

Skribent