Cillian Murphy

25. mai 1976


Cillian Murphy er en anerkjent irsk skuespiller som er kjent for sin rolle som Tommy Shelby i BBC-dramaserien Peaky Blinders (2013–2022). Han ble født den 25. mai 1976 og har oppnådd stor suksess både innen film og teater.

Murphy startet sin karriere på teaterscenen og har blitt hyllet for sin innsats i flere teaterstykker. Han har også gjort seg bemerket på film og har medvirket i en rekke internasjonale produksjoner. Murphy er kjent for sin evne til å spille svært varierte roller og på en autentisk og troverdig måte.

I tillegg til sin rolle i Peaky Blinders har Murphy også spilt i flere andre minneverdige filmer. Han har hatt sentrale roller i filmer som Batman Begins (2005), Inception (2010), Dunkirk (2017) og A Quiet Place Part II (2020). Cillian Murphy spiller også hovedrollen som Robert Oppenheimer i Christopher Nolans film Oppenheimer (2023).

Gjennom sin karriere har Murphy blitt anerkjent for sitt kraftig talent og har mottatt flere nominasjoner til prestisjetunge priser. Hans dedikasjon og engasjement for sitt arbeid har gjort ham til en ettertraktet skuespiller i filmbransjen, og hans tilstedeværelse i prosjekter gir alltid en ekstra verdi til produksjonen.

Skribent