Gal Gadot

30. april 1985

Gal Gadot er en israelsk skuespillerinne og tidligere modell, kjent for sin rolle som Wonder Woman i DC Comics-filmer. Hun ble født i Rosh HaAyin, Israel, 30. april 1985, og i likhet med alle isrealere tjenestegjorde hun i den hæren i to år før hun begynte på sin skuespillerkarriere.

Gadots skuespillerkarriere startet i Israel, og hun spilte hovedrollen i en populær TV-serie kalt Asfur. Hun gjorde også sin filmdebut i israelsk film Bubot, før hun fikk rollen som Gisele i Fast & Furious -serien.

Gadot er mest kjent for sin rolle som Wonder Woman i Batman v Superman: Dawn of Justice, Wonder Woman og Justice League. Hun har også hatt roller i andre storfilmer som Criminal, Triple 9, Keeping Up with the Joneses, Red Notice, Death on the Nile og Shazam! Fury of the Gods.

I tillegg til skuespill, har Gadot også arbeidet som modell og har representert merker som Gucci og Jaguar. Hun har også vært en talsperson for Revlon og har jobbet for å fremme kvinners rettigheter.

I mars 2021 var Gadot en del av en kontrovers da hun uttalte seg om pandemien, og sa at hun trodde at lockdown hadde hjulpet med å «hele «Mother Earth»». Dette uttalelsen ble kritisert for å være naiv og ignorere de alvorlige konsekvensene lockdowns hadde på mange mennesker.

I tillegg har Gadot også uttalt seg om en negativ opplevelse hun hadde på settet av Justice League, der regissør Joss Whedon skal ha truet med å ødelegge karrieren hennes hvis hun ikke fulgte hans instruksjoner.

Selv om Gal Gadot har hatt noen kontroverser i løpet av sin karriere, fortsetter hun å være en populær skuespillerinne og en rollemodell for mange kvinner over hele verden.

Skribent