(L-R): Christina Ricci as Misty, Steven Krueger as Ben Scott, Samantha Hanratty as Teen Misty, Tawny Cypress as Taissa, Jasmin Savoy Brown as Teen Taissa, Juliette Lewis as Natalie, Sophie Thatcher as Teen Natalie, Melanie Lynskey as Shauna, Sophie Nélisse as Shauna, Ella Purnell as Teen Jackie and Warren Kole as Jeff Sadecki in YELLOWJACKETS. Photo credit: Brendan Meadows/SHOWTIME.

Yellowjackets – Sesong 2

Tilfredsstillende mørkt, vilt og sinnsykt!

USA 2023
Serieskapere
Ashley Lyle, Bart Nickerson
Skuespillere
Melanie Lynskey, Tawny Cypress, Ella Purnell, Sophie Nélisse, Jasmin Savoy Brown, Sophie Thatcher, Sammi Hanratty, Steven Kruger, Warren Kole, Christina Ricci, Juliette Lewis, Courtney Eaton, Elijah Wood
Sjanger
Skrekk/Thriller/Drama
Premiere
25. mars 2023 (SkyShowtime)
Foto
SkyShowtime

Yellowjackets andre sesong er enda mørkere, galere og mer dramatisk enn den første, både i nåtiden og fortiden. Vinteren har satt inn i villmarken i 1996, og matressursene er knappe. Flere av jentenes mentale helse begynner å svekkes mens de kjemper for å overleve. I nåtiden bobler traumene og galskapen fra fortiden opp igjen når konsekvensene av deres handlinger tar igjen dem. Alt går fra vondt til verre i denne sesongen!

Yellowjackets er en spennende og intens TV-serie som blander brutal overlevelseshistorie med psykologisk thriller og ungdomsdrama.Serien følger en gruppe kvinnelige high school-fotballspillere som overlever en flyulykke og blir fanget i villmarken i nesten to år. Serien skifter mellom nåtid og fortid, og avdekker gradvis hva som skjedde i de 19 månedene de var fanget i villmarken,

Yellowjackets er en spennende TV-serie som blander brutal overlevelseshistorie med psykologisk thriller og ungdomsdrama. Serien følger en gruppe kvinnelige high school-fotballspillere som overlever en flyulykke og blir fanget i villmarken i nesten to år. Fortellingen hopper frem og tilbake mellom nåtid og fortid og avdekker gradvis hva som skjedde mens de var fanget i villmarken, og hvordan opplevelsene deres der har påvirket livene og forholdene deres etter de kom tilbake til samfunnet. I denne sesongen foregår det mye i begge de parallelle tidslinjene.

Juliette Lewis as Natalie in YELLOWJACKETS, «Digestif». Photo Credit: Kailey Schwerman/SHOWTIME.

I fortiden (i 1996)

Der vi i forrige sesong så stadige frempek mot at ting kommer til å gå fryktelig galt ute i villmarken, begynner vi i sesong 2 å se at det virkelig begynner å rakne for en del av karakterene og at kampen deres for tilværelsen intensiveres. Sult, kulde og stress begynner å sette sitt preg på forholdene mellom de gjenværende overlevende.  

Den gravide Shauna (spilt av Sophie Nélisse) sliter med å gi slipp på Jackie (spilt av Ella Purnell), etter at hun frøs ihjel. Taissa (spilt av Jasmin Savoy Brown), som på mange måter er lederen av gruppen, sliter med en farlig form for søvngjengeri som blir verre og verre. Natalie (spilt av Sophie Tatcher) og Travis (spilt av Kevin Alves) må stadig reise lengre og lengre vekk fra campen i søken etter mat og Travis forsvunnede bror Javi (spilt av Luciano Leroux).

Lottie (spilt av Courtney Eaton) har stadig underlige visjoner og begynner å etablere seg som en slags åndelig leder for gruppen mens Misty (spilt av Samantha Hanratty) er i ferd med å finne seg en ny venn. Sammen er de alle fanget i en mørk spiral hvor de må prøve å holde fast ved menneskeligheten deres som best de kan. Hvor mange fler kommer til å dø i denne sesongen?

Tawny Cypress as Taissa in YELLOWJACKETS. Photo credit: Brendan Meadows/SHOWTIME.

I nåtiden (i 2021)

Shauna prøver å lappe sammen ekteskapet sitt med Jeff (spilt av Warren Kole), etter å ha tatt livet av elskeren sin Adam, da hun feilaktig mistenkte ham for utpressing. Politet har fattet interesse for forsvinningssaken rundt Adam og har begynt å lete etter ledetråder. Samtidig har datteren til Jeff og Shauna begynt å mistenke moren. Taissa (spilt av Tawny Cypress) skal til å tre inn i jobben som senator, men da det viser seg at søvngjengeriene hennes er langt fra over, begynner konsekvensene av hennes nattlige eskapader å tære på forholdet og familien hennes. 

Det siste vi så av Natalie (spilt av Juliette Lewis) i forrige sesong var at hun prøvde å ta livet av seg, men ble reddet og kidnappet av en gruppe mennesker som bar det mystiske symbolet som stadig dukker opp i sammenheng med hendelsene i villmarken. Misty (spilt av Christina Ricci), som ser seg selv som en slags privatetterforsker, prøver å finne ut hva som har skjedd med Natalie.

Man skulle nesten tro at noe eller noen står bak alle problemene som plager karakterene i nåtiden. Er dette bare paranoia? En forskrudd kult eller noe overnaturlig? Vi får vite mer om bakgrunnenhistoriene til fler av karakterene i denne sesongen, mer om tilbakekomsten og ikke minst mer om de mystiske omstendighetene rundt Travis død. Andre sesong fortsetter Yellowjackets fengende og intrikate karakterdrevne fortelling er like full av spenning, mysterium og drama som før og holder deg på kanten av stolen fra start til slutt.

(L-R): Christina Ricci as Misty and Elijah Wood as Walter in YELLOWJACKETS Season 2. Photo Credit: Kailey Schwerman/SHOWTIME.

Serieskapere Ashley Lyle og Bart Nickerson skapte serien inspirert av virkelige historier om mennesker som måtte ty til kannibalisme for å overleve, som The Donner Party fra 1846 og Andes-flystyrten i 1972. Serieskaperne ønsket å utforske dynamikken i et tenåringshierarki og hvordan traumer kan påvirke en persons liv videre. Lyle og Nickerson har uttalt at serien er tenkt og planlagt som en fem-sesongers historie.

Serien sterk og solid kvinnelig rollebesetning som serverer imponerende skuespiller-prestasjoner fra både de yngre og eldre versjonene av karakterene. Yellowjackets byr på en kompleks og fascinerende fortelling om overlevelse, vennskap og psykologisk utfordring, samtidig som den tar opp viktige temaer rundt feminisme, vennskap og familiebånd. Noen kan kanskje synes handlingen i denne serien er for crazy, men er man en av de som kjøper premisset og likte første sesong av denne serien vil man garantert like denne også.

Første sesong av Yellowjackets ble svært godt mottatt av både seere og kritikere og har blitt rost for sin intense handling, sterke kvinnelige karakterer og imponerende skuespillerprestasjoner. Jeg kan med glede rapportere at Sesong 2 fortsetter å holde samme høye kvalitet! Ikke bare det, serien har allerede blitt fornyet for en tredje sesong, så her har vi mye å glede oss til.

Yellowjackets – Sesong 2
Mørkere, galere og mer dramatisk!
Yellowjackets sesong 2 er en intens blanding av psykologisk thriller, overlevelsesdrama og ungdomsdrama. Historien følger en gruppe kvinnelige high school-fotballspillere som overlever en flyulykke og blir fanget i villmarken i nesten to år. I sesong 2 blir situasjonen i villmarken stadig mer desperat og mørk for karakterene, mens nåtiden preges av traumer og konsekvensene av handlingene deres i fortiden. Sesongen byr på mange spennende og urovekkende øyeblikk og avdekker gradvis bakgrunnen til karakterene.
5