Tarantinos verden

En oversikt over Quentin Tarantinos filmer, fra hans første til siste.

Quentin Tarantino er en av de mest innflytelsesrike filmskaperne i moderne tid, kjent for sin unike og drøye tilnærming til filmspråket. Hans filmer er ofte preget av vold, humor, popkulturreferanser og uventede plot-twists, og har blitt elsket av publikum og kritikere over hele verden.

Tarantino begynte sin karriere som manusforfatter på 1990-tallet, og skrev filmer som True Romance og Natural Born Killers før han regisserte sin debutfilm, Reservoir Dogs i 1992. Filmen ble en umiddelbar kultklassiker og etablerte Tarantino som en av de mest lovende unge filmskaperne i bransjen.

Siden da har Tarantino regissert en rekke ikoniske filmer, inkludert Pulp Fiction, Kill Bill og Inglourious Basterds. Hans filmer har blitt kjent for sin visuelle stil, kraftige dialog og voldelige handlinger.

Her ser vi nærmere på Tarantinos mest kjente filmer og hvor du kan se dem.

Reservoir Dogs

Tarantinos første film var Reservoir Dogs fra 1992, som handler om en gruppe kriminelle som gjør et ran som går galt. Filmen har en sterk ensemblebesetning, med Harvey Keitel, Tim Roth og Steve Buscemi i hovedrollene.

Reservoir Dogs
Steve Buscemi og Harvey Keitel i Reservoir Dogs.

Du kan se Reservoir Dogs på disse strømmetjenestene:

Pulp Fiction

I 1994 kom Pulp Fiction, som er en av Tarantinos mest kjente filmer. Filmen er en mosaikk av historier og skjebner, og følger blant annet en gangster (spilt av John Travolta), hans partner (Samuel L. Jackson), og en bokser (Bruce Willis). Filmen vant Palme d’Or på Cannes filmfestival, og satte Tarantino på kartet som en av de mest talentfulle regissørene i bransjen.

Pulp Fiction
John Travolta og Samuel L. Jackson i Pulp Fiction.

Du kan se Pulp Fiction på disse strømmetjenestene:

Jackie Brown

Jackie Brown fra 1997 er basert på en roman av Elmore Leonard, og handler om en flyvertinne som blir involvert i en narkotikasmuglingsoperasjon. Hovedrollen spilles av Pam Grier, som var en populær skuespillerinne i blaxploitation-filmer på 70-tallet.

Jackie Brown
Pam Grier i Jackie Brown.

Du kan se Jackie Brown på disse strømmetjenestene:

Kill Bill Vol. 1

I 2003 kom Kill Bill Vol. 1, som handler om en hevnlysten brud (Uma Thurman) som jakter på de som forsøkte å drepe henne og hennes ufødte barn. Filmen er en hyllest til martial arts-filmer og japansk samuraikultur.

Kill Bill Vol. 1
Uma Thurman og Lucy Liu i Kill Bill Vol. 1.

Du kan se Kill Bill Vol. 1 på disse strømmetjenestene:

Kill Bill Vol. 2

Kill Bill Vol. 2 fra 2004 er oppfølgeren til den første filmen, og tar oss med med videre på brudens hevntokt mot de som forsøkte å drepe henne og hennes ufødte barn. Filmen har også en sterk ensemblebesetning, med blant annet David Carradine og Michael Madsen.

Kill Bill Vol. 2
David Carradine og Uma Thurman i Kill Bill Vol. 2.

Du kan se Kill Bill Vol. 2 på disse strømmetjenestene:

Death Proof

Death Proof fra 2007 følger den psykotiske stuntmannen Stuntman Mike som bruker sin dødelige stuntbil for å drepe unge kvinner. Filmen er inspirert av 1970-tallets grindhouse-filmer og er en hyllest til bil- og exploitation-film-sjangeren. Tarantino fikk mye ros for filmens visuelle stil og sterke kvinnelige roller, samtidig som han fikk kjeft for filmens over-the-top vold og brutalitet.

Oslo, Ring 3.

Du kan se Death Proof på disse strømmetjenestene:

Inglourious Basterds

I 2009 kom Inglourious Basterds, som er en alternativ historie om andre verdenskrig. Filmen følger en gruppe amerikanske soldater som har som oppgave å drepe naziledere, og har Brad Pitt i hovedrollen.

Inglourious Basterds
Eli Roth og Brad Pitt i Inglourious Basterds.

Du kan se Inglourious Basterds på disse strømmetjenestene:

Django Unchained

Django Unchained fra 2012 er en westernfilm om slaven Django (Jamie Foxx) som blir frigjort av en dusørjeger (Christoph Waltz). Sammen forsøker de å redde slavens kone fra en sadistisk plantasje-eier (Leonardo DiCaprio).

Django Unchained
Jamie Foxx og Leonardo DiCaprio i Django Unchained.

Du kan se Django Unchained på disse strømmetjenestene:

The Hateful Eight

The Hateful Eight fra 2015 er en westernfilm som følger en gruppe fremmede som blir isolert i en snøstorm i Wyoming. Filmen har en sterk ensemblebesetning, med blant annet Samuel L. Jackson og Kurt Russell.

The Hateful Eight
Tim Roth, Kurt Russell og Jennifer Jason Leigh i The Hateful Eight.

Du kan se The Hateful Eight på disse strømmetjenestene:

Once Upon a Time in Hollywood

I 2019 kom Once Upon a Time in Hollywood, som tar seerne med til Los Angeles på slutten av 60-tallet. Filmen følger en avdanka TV-skuespiller (Leonardo DiCaprio) og hans stuntmann (Brad Pitt) mens de forsøker å gjøre seg relevante i filmbransjen. Filmen har også en stor ensemblebesetning med blant annannet Margot Robbie som spiller den myteomspunnede skuespillerinnen Sharon Tate, som ble drept av medlemmer av Manson-familien.

Once Upon a Time in Hollywood
Leonardo DiCaprio og Brad Pit i Once Upon a Time in Hollywood.

Du kan se Once Upon a Time in Hollywood på disse strømmetjenestene:

Tarantinos siste film, som også blir hans tiende og siste film, kommer til å hete The Movie Critic. Ifølge ryktene vil filmen ha handlingen satt i Los Angeles på 1970-tallet, og handle om den berømte filmkritikeren Pauline Kael. Kael var en amerikansk filmkritiker som skrev for magasiner som The New Yorker og Harper’s Magazine, og som var kjent for å ha en kontroversiell og skarp penn.

Det er er foreløpig få detaljer om filmen, men Tarantino har selv bekreftet at dette skal være hans siste film som regissør. Filmen høres ut som en hyllest og kritikk til den amerikanske filmbransjen.

Skribent