BBC Nordic talent

BBC + Norge = BBC Nordic

BBC Nordic og BBC Nordic+ lanseres i Norge 17. april.

BBC Studios som kunngjør lanseringen av BBC Nordic og BBC Nordic+. En lineær TV-kanal og on-demand-tjeneste skreddersydd for norske seere. BBC Nordic og BBC Nordic+ kommer på norske TV-skjermer fra 17. april 2023.

Lineærkanalen BBC Nordic samler det aller beste fra BBC BRIT og BBC Earth og vil erstatte dem i dagens kanalmiks. BBC Nordic+, en ny on-demand-tjeneste, gjør det mulig for seerne å gjøre et dypdykk i BBC-programmene de liker fra den lineære kanalen og oppdage nye favoritter.

BBC har lang historikk i det norske markedet. Lanseringen av BBC Nordic kommer på bakgrunn av kunnskap om det innholdet nordmenn liker best. Fra 17. april vil de derfor tilby et skreddersydd og utvidet utvalg av de beste fakta- og feelgood-underholdningsseriene fra BBC.

Nye serier av fakta- og faktaunderholdningsprogrammer som ble sendt på BBC BRIT og BBC Earth som QI, The Graham Norton Show og Life Below Zero, vil stå side ved side med nye programmer for kanalen som The Great British Bake Off og Serengeti, som kommer med en tredje sesong.

-Vi i BBC Studios ønsker å vise publikum i Norge at vi bryr oss om hva dere elsker å se på. Vi har fordypet oss i norske seervaner og håndplukket show som vi vet at publikum elsker, sammen med spennende nye tilskudd i underholdnings- og livsstilsområdet. Dette utvider innholdsmiksen vår og
muligheten til å appellere til et bredere og mangfoldig publikum. Introduksjonen av BBC Nordic+ vil også bety at seerne har én BBC-merket destinasjon både på TV og on-demand
, sier Arran Tindall, Senior Vice President Key Markets i BBC Studios.

BBC Nordic talent

Blant programmene som vil være tilgjengelige på BBC Nordic ved lansering er den nyeste serien fra den prisbelønte dokumentarskaperen Louis Theroux – Louis Theroux Interviews… Her ser vi Louis komme tett på Storbritannias største stjerner som sanger Rita Ora og skuespillerinne Dame Judi Dench. Serengeti III vil transportere seere til hjertet av Tanzania for å leve seg inn i eventyrene og farene til det ikoniske dyrelivet som prøver å navigere i et land på randen av forandring.

Livsstils- og underholdningsprogrammer vil også utgjøre en viktig del av kanaltilbudet med den ikoniske serien The Great British Bake Off (S10) som er ny på kanalen sammen med feelgood-show som The Great Pottery Throwdown, der 12 hjemmepottere konkurrerer om å bli mester av leiren, og DIY SOS som følger venner, familie og lokale bransjer som forvandler hjemmene til trengendefamilier over hele Storbritannia. Seere av BBC Nordic kan også se frem til nye episoder av populære underholdningsserier som kommer til kanalen i månedene som følger – Live at the Apollo, The Graham Norton Show, QI, Pointless og The Weakest Link.

Den dedikerte on-demand-tjenesten BBC Nordic + vil gjøre det mulig for seerne å dykke dypere inn i BBC-innholdet de liker fra BBC Nordic-kanalen og oppdage nye favoritter ved å trykke på en knapp. Nytt innhold er satt sammen rundt temaer som kunst og kultur, reiseliv, historie, dokumentarer og musikk. I april vil dette inkludere den banebrytende dokumentarserien fra Public Enemy-frontmann Chuck D – Fight the Power: How Hip Hop Changed the World. I den nye 4-delte serien leder Chuck D en rollebesetning av Hip Hop-ikoner fra Ice-T til Run DMC til Eminem som vil fortelle hele historien om hvordan hiphop dukket opp fra asken av Bronx på 70-tallet til å bli en global drivkraft for endring i dag.

Skribent