i dine hender netflix

Ane Dahl Torp i svensk Netflix-serie

Innspillingen av I dine hender, et nytt svensk spenningsdrama basert på den bestselgende romanen av Malin Persson Giolito med samme navn, startet nylig i Stockholm. I dag annonserer Netflix skuespillerne som er medvirkende i serien, her finner vi blant annet norske Ane Dahl Torp.

I hovedrollene spiller nykommerene Yasir Hassan og Olle Strand rollene som de to 14 år gamle bestevennene Billy og Dogge. Yusra Warsama skal spille Leila, Billys mor, og Ane Dahl Torp og Henrik Norlén spiller Dogges foreldre Jill og Teo. Medvirkende i serien finner vi også skuespillerne Ardalan Esmaili som den lokale politimannen Farid, Mahmut Suvakci som Sudden, Solomon Njie som Mehdi, og Abdirahman Mohamed som Tusse, Billys yngre bror. 

I dine hender er en gripende skildring av kraften i et barndomsvennskap og en knusende skildring av hva som skjer når et samfunn ikke klarer å beskytte de som trenger det mest. Serien er regissert av Anna Zackrisson (Snow AngelsThe Restaurant).

— Det er en dynamisk blanding av nye talenter og erfarne skuespillere. Vi begynte å filme for to uker siden, og jeg er mektig imponert over alle som er en del av dette. De er så sterke og uredde når de skildrer denne sårbare historien. Jeg ser frem til å være med på denne reisen sammen med dem, sier Anna Zackrisson.

I dine hender er nå under innspilling.
I dine hender er nå under innspilling.

Om I dine hender: Snøen faller mykt over det øde bassengområdet. En fjorten år gammel gutt ligger med ansiktet mot bakken foran et huskestativ, mens livet hans renner ut av det åpne såret fra hodet. Bak han står hans bestevenn med en pistol i hånden.

Hvem har ansvaret når barn begår grusomme forbrytelser? Og hva gjør det med alle oss andre når vi tillater oss å se på barn som monstre? I sentrum av denne hjerteskjærende historien er de tapte barna: De som samfunnet feiler med å se før de faller gjennom – om det så skyldes uaktsomhet, fattigdom eller sosiale avvik. De enslige mødrene, eieren av dagligvarebutikken på torget, det lokale politiet – ingen blir skjermet i et samfunn der eskalerende vold tar overhånd.

  • Manus: Alex Haridi (hovedmanusforfatter) og Amanda Högberg
  • Regissør: Anna Zackrisson
  • Produsent: Frida Asp og Fatima Varhos
  • Produksjonsforlag: Asp Varhos
  • Sjanger: Spenningsdrama
  • Premiere: 2024 på Netflix
Skribent