SkyShowtime kjøper 21 HBO Max Originals

SkyShowtime – den neste store strømmetjenesten for Europa – kunngjorde i dag at de har kjøpt eksklusive europeiske rettigheter for 21 lokale serier fra HBO Max, inkludert noen av HBO Maxs mest populære og anerkjente serier fra regionen etter en større anbudsrunde. Totalt gir avtalen SkyShowtime 168 episoder – over 150 timer – med helt nye og tidligere sendte serier. Økonomiske vilkår ble ikke offentliggjort.  

Avtalen, som inkluderer tre splitter nye serier som har fullført produksjon og vil ha verdenspremiere på SkyShowtime i 2023, akselererer selskapets inntreden i original programmering betydelig. De nye seriene som vil bli brandet som SkyShowtime Originals inkluderer ID (Finland og Sverige), The Winner (Tsjekkia og Slovakia) og Warszawianka (Polen). I tillegg vil SkyShowtime ha premiere på den andre sesongen av Por H o ​​Por B (Spania). Den første sesongen av Por H o ​​Por B vil også være på tjenesten. Premieredatoer for disse seriene vil bli annonsert på et senere tidspunkt. 

Andre populære serier som ble kjøpt i avtalen inkluderer flere serier som nylig hadde premiere på nye sesonger på HBO Max, men som nå vil ha sitt eksklusive hjem hos SkyShowtime. Det er Bjørnstad (Sverige), Beforeigners (Norge), Kamikaze (Danmark), Lust (Sverige) og The Informant (Ungarn). SkyShowtime har muligheten til å sikre verdensomspennende rettigheter på alle fornyede serier, samt muligheten til å bestille nye sesonger for flere serier. 

Avtalen styrker også SkyShowtimes og omfattende katalog av kritikerroste serier i forkant av de gjenværende lanseringene i Europa. Foruten de ni nye og nåværende seriene, vil alle sesonger av 12 kritikerroste bibliotekserier fra HBO Max være tilgjengelig eksklusivt på SkyShowtime fra og med mars 2023. 

Disse arkivtitlene inkluderer: 

Czech It Out! (Tsjekkia), Foodie Love (Spania), Hackerville (Romania), No Activity (Spania), One True Singer (Romania), Knutby (Sverige), Ruxx (Romania),  Success (Kroatia), Todo Lo Otro (Spania), The Sleepers (Tsjekkia), Tuff Money (Romania) og Velkommen til Utmark (Norge). 

Stig Henrik Hoff i Velkommen til Utmark.

Alle de kjøpte seriene vil være tilgjengelige for SkyShowtime-abonnenter på tvers av alle de 22 markedene. 

SkyShowtimes direktør Monty Sarhan uttaler: «Dette er en betydelig avtale for SkyShowtime som gir oss et umiddelbart fotfeste i den opprinnelige innholdssatsningen langt før planen. Som en strømmetjeneste laget spesielt for Europa har SkyShowtime en forpliktelse til forbrukere i våre markeder. Lokal programmering er en viktig del av strategien vår, og vi er glade for å være hjemmet for disse nye seriene så vel som populære serier som har fått gjenklang hos publikum over hele Norden, Sentral- og Øst-Europa og Spania.» 

SkyShowtime, som fikk regulatorisk godkjenning i februar 2022, fortsetter å bygge ut innholdsteamet i alle markedene tjenesten er representert i. Utover seriene som er anskaffet under denne avtalen, øker SkyShowtime sine egne originale programmuligheter. 

Jon Farrar, programsjef i SkyShowtime, uttaler: «Lokal originalprogrammering har alltid vært en sentral del av innholdssatsningen vår. Vi er glade for å kunngjøre dette første trinnet i vår satsning på originalt innhold. Vi har en unik dedikasjon til våre markeder og ser frem til å samarbeide med lokale skapere og produsenter for å bringe enda flere autentiske historier til våre abonnenter 

SkyShowtime er laget for Europa og har team på tvers av seks regionale kontorer. Appene og innholdet vil være tilgjengelig på 18 forskjellige språk på tvers av de 22 markedene. 

SkyShowtime er allerede live i 12 markeder, og ble først lansert i september i Danmark, Finland, Norge og Sverige, etterfulgt av lanseringer i Nederland og Portugal i november. I desember ble strømmetjenesten lansert i Bosnia-Hercegovina, Bulgaria, Kroatia, Montenegro, Serbia og Slovenia. SkyShowtime vil lanseres i de gjenværende markedene Albania, Andorra, Tsjekkia, Ungarn, Kosovo, Nord-Makedonia, Polen, Romania, Slovakia og Spania i første kvartal 2023. 

I tillegg til lokal programmering har SkyShowtime på eksklusive TV-filmer, nye og eksklusive serier, barne- og familieinnhold og et utvalg ikoniske bibliotektitler og bokssett fra Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME ®, Sky Studios og Peacock – alt samlet på ett sted. 

Flere detaljer om SkyShowtime Originals:

ID (arbeidstittel) 

Sesong: 1 

Episoder: 6 

ID (arbeidstittel) er en finsk krimserie. Historien er sentrert rundt den finske etterforskeren av kunstsvindel, Emma, ​​som går undercover for å infiltrere et auksjonshus i Stockholm. Det gjør hun  

for å undersøke firmaets forbindelse til en beryktet pengehvitvasker kjent som Blanko. For å forbli uoppdaget velger Emma dekkidentiteten Annika, en hissig sosialist som lever for ville fester, narkotika og alkohol og er det motsatte av den kjølige, rolige og forsamlede Emma. Ved å adoptere denne ville personen, begynner dører å åpne seg til den skjulte verdenen av kunstsvindel av høy klasse. Det å bli Annika betyr imidlertid at Emma må konfrontere minner fra fortiden som hun har prøvd å glemme. 

Por H o Por B  

Sesong 2 

Episoder: 8 

Por H o ​​Por B, en serie produsert i Spania, er tilbake med sin andre sesong. Etter reisen i den første sesongen, som tok oss fra Parla til Madrid-området Malasaña, returnerer Hache (Marta Martín) og Belén (Saida Benzal) igjen for neste del av eventyrene deres. De to vennene bor fortsatt i Malasaña, men ting har endret seg. Området er fortsatt en sprø og useriøs «temapark», men jentene har funnet sin plass der – uten å ofre sin autentisitet. De har akseptert stedet og det ser ut til at Malasaña til gjengjeld har akseptert dem. Hache har en ny jobb, jobber i neglesalong og Belén prøver å overleve med forskjellige jobber mens hun holder drømmen om å bli skuespiller i live. Itziar Castro, Diego Castillo, Javier Bódalo, Brays Efe er tilbake i rollene. 

Marta Martin i Por H o Por B.

The Winner 

Sesong: 1 

Episoder: 6 

The Winner er en tsjekkisk og slovakisk familiekomedie som forteller historien om Viktor Hudák (Ady Hajdu), en fiktiv statsminister i et lite europeisk land som avslutter sin karriere innen politikk og vender tilbake til hverdagen. Men når hans etterfølger radikalt omstøter all politikk som han har brukt hele livet på å bygge, innser han raskt at det er svært liten makt i å være en tidligere statsminister.  

I et forsøk på å demonstrere at han fortsatt er relevant, forsøker han å gå opp og ta ledelsen hjemme der han bor med sin kone og tre døtre. Men etter å ha tilbrakt så lang tid borte fra dem, og ikke har den første anelsen om hvordan den virkelige verden fungerer, finner han en familie som lenge har blitt vant til å leve uten ham og en gruppe kvinner som er langt overlegen alle politiske motstandere han har møtt i sin karriere som statsminister. Ivana Chýlková og Milan Ondrík har også bærende roller i serien.  

Warszawianka 

Sesong: 1 

Episoder: 11 

Warszawianka er en fiktiv polsk dramaserie som følger de tragikomiske eventyrene til en 40 år gammel urban legende i Warszawa. Han er en dypt kompleks karakter, et uansvarlig festdyr og alles venn på samme tid. Men bak masken er han plaget og selvforakt, fanget av foreldrene (Krystyna Janda og Jerzy Skolimowski) og lenket av kulturen og tiden som formet ham. Med hodet fullt av drømmer har talentet hans for å skrive stjålet hjertene til generasjon X. Men han har ikke blitt voksen. Han er svak. Etter å ha hatt og mistet alt, prøver han å forstå den moderne verden omgitt av byens mest interessante karakterer. 

Borys Szyc in Warszawianka.

Mer informasjon om ferske serier som kommer eksklusivt til SkyShowtime: 

Bjørnstad 

Sesong: 1 

Episoder: 5 

Dette svenske dramaet er basert på den bestselgende romanen med samme navn. Bjørnstad mister sakte terreng til de stadig inntrengende trærne som omgir den, men med juniorlaget for ishockey som har sjansen til å vinne den nasjonale semifinalen, hviler alle drømmene til lokalbefolkningen nå på skuldrene til en håndfull tenåringsgutter. Denne tunge byrden blir katalysatoren for en voldelig handling som vil etterlate en ung jente traumatisert og en by i uro. Beskyldninger kommer ingen av innbyggerne er upåvirket av hendelsene.  

Beforeigners 

Sesong: 1 og 2  

Episoder: 6 (per sesong) 

Denne norske, komiske sci-fi-serien er satt i nær fremtid der folk fra fortiden begynner å dukke opp i nåtiden, Beforeigners kommer fra tre tidsperioder; steinalderen, vikingtiden og slutten av 1800-tallet. Det norske samfunnet i serien er komplekst, og gir både muligheter og utfordringer på begge sider. Men det er håp og medmenneskelighet. Beforeigners er både en skildring av dette surrealistiske universet samtidig som det er en politihistorie som følger etterforsker Lars Haaland (Nicolai Cleve Broch) og Alfhildr Enginsdottir (Krista Kosonen) i en drapsetterforskning. 

Kamikaze 

Sesong: 1 

Episoder: 8 

Kamikaze er en rørende dansk dramaserie som følger den hissige og sjarmerende 18 år gamle Julie (Marie Reuther) på en gjenoppdagelsesreise etter at hun mistet foreldrene og broren i en flyulykke. Plutselig befinner hun seg alene i et stort herskapshus med dyre biler i garasjen. I teorien har hun alt folk flest drømmer om: Ungdom, skjønnhet og penger – mye penger. Men materielle eiendeler har ingen verdi for Julie lenger og hun blir tvunget til å søke etter en grunn til å fortsette. Hun legger ut på en vill og turbulent reise som tar henne fra hjemlandet Danmark til verdens fjerne hjørner. Serien er basert på romanen Muleum av Erlend Loe. 

Lust 

Sesong: 1 

Episoder: 8 

Anette (Sofia Helin), Nadia (Anja Lundqvist), Ellen (Julia Dufvenius) og Martina (Elin Klinga) er venninner i 40-åra som bor og (for det meste) trives i Stockholm. Når Anette gjennomfører en statlig forskningsstudie, kalt «Sex er motorveien til helse», som undersøker om god sex – eller mangel på sådan – påvirker helsen til svenske kvinner over 40 år, er vennene plutselig i tvil om hvordan livet har kommet i veien for deres egne lidenskaper og ønsker. Lust er en komedie om vennskap og nysgjerrighet. Serien følger fire kvinner som er klare til å utforske livet utover forventningene til karriere, ekteskap og morskap. 

The Informant 

Sesong: 1 

Episoder: 8 

I det kommunistiske Ungarn i 1985 er sjakkmesteren Geri (Gergely Váradi) ivrig etter å starte sitt andre år på høyskole i Budapest, selv om det betyr å forlate den syke lillebroren og resten av familien. Men Geri har en hemmelighet. Planene hans om å møte jenter og feste blir overskygget når ungarsk statssikkerhet utpresser Geri til å spionere på hans karismatiske klassekamerat Zsolt Száva (Márton Patkós) – en stadig mer radikal pro-demokratisk leder. Geri sjonglerer partier og politiske debatter, mens Száva begynner å innse at det er en informant blant dem. Spionasje blir sin egen sjakkkamp. Geri sliter med tanken om å forråde sine venner samtidig som han må redde broren, og han spør seg selv hver daglig: Hvilken side skal han være på? 

Skribent