210608_A24_BBB_Day_06_1039.NEF

Bodies Bodies Bodies

USA 2022
Regi: Halina Reijn
Med: Pete Davidson, Maria Bakalova, Amandla Stenberg, Rachel Sennott, Chase Sui Wonders, Myha’la Herrold, Lee Pace, Conner O’Malley
Genre: Skrekk/Komedie
Premiere: 9. september

En vennegjeng hovedsakelig bestående av motbydelig rike gen z’ere samler seg i familievillaen til en av dem for å feste samtidig som et uvær treffer. Men så går strømmen, og det som skulle være en uskyldig leik, blir en kamp på liv og død.

Jeg merker jeg har lyst til å like denne filmen bedre enn jeg egentlig gjør, for det begynner ikke så halvgærent, altså. Kjæresteparet Bee og Sophie er de første vi møter, og jeg blir umiddelbart nysgjerrig på dem og forholdet deres. Bee, det nærmeste denne filmen kommer en hovedperson, spilles av Maria Bakalova, kjent fra Borat Subsequent Moviefilm, men denne gangen viser hun nye, mer varsomme sider av skuespillertalentet sitt. Det er gjennom hennes blikk at vi introduseres for vennene til Sophie, en usedvanlig irriterende gjeng med drittunger som ikke desto mindre byr på stor underholdning.

De største problemene oppstår når det skiftes gir fra komedie til skrekk. Fordi filmen ikke tar materialet sitt eller karakterene sine på alvor, klarer det aldri å bli verken skummelt eller spennende. Paranoiaen og splittelsen som etter hvert oppstår innad i vennegjengen framstår påklistra og utroverdig. Hvorfor trekker de umiddelbart konklusjonen at det må være en av dem som står bak ugjerningene, når det mest logiske i mitt hode ville vært at det heller var en inntrenger av noe slag?

Når filmen innimellom bestemmer seg for å bli en komedie igjen, er den langt sterkere. Enkelte av replikkvekslingene er riktig så gøyale, og selvfølgelig er det enormt tilfredsstillende å se disse kjøtthuene dø på idiotiske måter. Men alt i alt er dette en ujevn affære.

Kristine Oseth Gustavsen