Vi er her nå

Vi er her nå

Norge 2019
Regi: Mariken Halle
Med: Marte Germaine Christensen, Leif Edlund, Niklas Gundersen, Thomas Holtermann Østgaard
Genre: Drama/Komedie
Premiere: 13. mars

Mariken Halle er en original regissør, det kan ingen ta fra henne. Innledningsvis i Vi er her nå blir vi forklart hva definisjonen på en barselgruppe er, og i resten av filmen følger vi en gruppe mennesker i nettopp dette. Vi er med dem som en flue på veggen, og observerer dem diskutere diverse problemstillinger mens de duller med babyene sine. Jeg føler meg litt som en inntrenger, og at jeg ikke skal være her. Ikke fordi samtalene ofte er private, men fordi det er kjedelig. Og foruten en kollektiv entusiasme over en helgrillet kylling rundt et felles dekket lunsjbord, er ikke filmen morsom nok. Det er også en slags elefant i rommet som aldri blir adressert, som antageligvis er et kunstnerisk grep jeg ikke blir klok på. Skal dette være morsomt? Mot slutten taper det seg mest når en gruppe fremmede dukker opp for å forhandle en avtale om en tomt, helt uprovosert av det tidligere handlingsforløpet. Og jeg var nær å falle av innen dette inntraff.

Mest av alt lurer jeg på hva jeg skal med denne filmen. Jeg sitter ikke igjen med stort annet enn å tenke at barselgrupper ser utelukkende slitsomt ut, og lite hyggelig. På toppen av dette virker Vi er her nå å være preget av svakt håndverk på den audiovisuelle fronten. Er filmen litt i en ammetåke selv?

Pernille Risbråthe Middelthon