Swingers

Swingers

Norge 2019
Regi: Andrejs Ekis og Stig Frode Henriksen
Med: Stig Frode Henriksen, Zahid Ali, Evy Kasseth Røsten, Kristine Ullebø, Mikkel Bratt Silset, Aleksandra Ørbeck-Nilssen, Morten Ramm
Genre: Komedie
Premiere: 11. oktober


Det er ikke sånn at jeg ikke vet hva jeg kan forvente her. Men Swingers er bare morsom de få gangene den ikke prøver å være det. Skylden er delt mellom manuset og skuespillerne.

Et par har jubileum, mens i et annet par har mannen bursdag. Denne kvelden skal skjebnene deres møtes, fordi det inngås en kontrakt om et helaftens partnerbytte. Selvfølgelig går ikke ting som planlagt. Noen nøler, noen er for ivrige, og helhetlig sett er hele seansen svært usexy. Samtidig, i samme boligblokk som svingeriet foregår, har en ung kvinne låst seg ute på en balkong i undertøy, og finner redning i fotballspilleren som bor i leiligheten ved siden av. Her blir det også kleint, for han vil ikke ligge, og hun er jo så heit? Swingers spiller på klisjéene rundt kommunikasjonsproblemer og avdanka forhold. Den går også inn for å gjøre det med et grovis-glimt i øyet, men fraværet av nakenhet er overraskende med tanke på ugangspunktet. 

Det kjipeste er likevel hvor dårlig skuespillet er i brorparten av scenene. Til tross for at vi med rette skal føle på at det er kleint, blir det ofte kleint av feil grunn. Jeg kjøper ikke relasjonene, fordi kjemien er nærmest ikke-eksisterende. Jeg vet ikke hvordan Kristine Ullebø ramlet inn i skuespill, og selv om hun ser flott ut, er nok ikke dette yrket for henne. Lyspunktet i denne gryta er Mikkel Bratt Silset, som både er genuint morsom og en genuint god skuespiller – noe som forsterkes ganske kraftig i selskapet han befinner seg i her. Men hvem er jeg til å snakke egentlig, mest sannsynlig faller jeg helt utenfor målgruppen.

Pernille Middelthon

Trailer