©Walt Disney Studios

Emma Stone

"What makes life valuable is that it doesn't last forever."

Emma Stone, født 6. november 1988 i Scottsdale, Arizona, er en av Hollywoods mest anerkjente og populære skuespillerinner. Hun har en imponerende filmografi og har mottatt anerkjennelse, inkludert en Oscar for sitt arbeid.

Stone begynte sin karriere tidlig i filmbransjen og arbeidet seg gradvis opp i underholdningsverdenen. Hun fikk sitt første gjennombrudd i 2007 med filmen Superbad, der hun spilte en av hovedrollene. Denne filmen var Stones første steg på veien mot suksess i Hollywood.

En av hennes mest minneverdige roller kom i filmen Easy A fra 2010, der hun portretterte den sjarmerende og morsomme Olive Penderghast. Hennes skuespillerprestasjon i denne filmen resulterte i en Golden Globe-nominasjon og bidro til å etablere henne som et viktig navn i bransjen.

Det var imidlertid med filmen La La Land fra 2016 at Emma Stone virkelig steg til stjernestatus. Hun spilte hovedrollen som Mia, en ung skuespillerinne som drømte om suksess i Los Angeles. Stone vant en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle for sin gripende opptreden i denne musikalen, og filmen vant flere priser, inkludert en Oscar for beste regissør til Damien Chazelle.

Emma Stone har også imponert i andre filmer som The Help, Birdman, og The Favourite. Hun viser en unik evne til å tilpasse seg ulike roller og gir alltid liv til karakterene hun spiller på en autentisk måte. I tillegg har hun utforsket tegneserieverden med rollen som Gwen Stacy i The Amazing Spider-Man 2 og Cruella.

I tillegg til sitt arbeid på lerretet har Emma Stone brukt sin innflytelse til å støtte ulike veldedige formål og sosiale spørsmål. Hun har vært en talsperson for organisasjoner som støtter kreftforskning og kvinners rettigheter, og hun har brukt sin offentlige plattform til å fremme viktige saker.

Skribent