©NBC

Chris Pratt

21. juni 1979

Chris Pratt, født Christopher Michael Pratt den 21. juni 1979 i Minnesota, er en amerikansk skuespiller av norsk avstamning. Han har hatt en variert karriere innen film og fjernsyn, og har også bidratt som stemmeskuespiller.

I begynnelsen av sin karriere spilte Pratt roller i kjente TV-serier som Everwood og The O.C. Han fikk sitt store gjennombrudd på filmlerretet i rollen som Barry i filmen Wanted fra 2008, der han delte lerretet med James McAvoy, Angelina Jolie og Morgan Freeman. Etter dette spilte han i flere filmer innen ulike sjangre, inkludert den romantiske komedien Bride Wars med Kate Hudson og Anne Hathaway, og horror-komedien Jennifer’s Body med Megan Fox og Amanda Seyfried i 2009. Han har også hatt en fast rolle i TV-serien Parks and Recreation siden 2009.

I 2011 spilte Pratt rollen som Scott Hatteberg i storfilmen Moneyball sammen med Brad Pitt og Jonah Hill. Filmen ble nominert til seks Oscar-priser. Han har også medvirket i romantiske komedier som Take Me Home Tonight og What’s Your Number? i samme år. I 2012 spilte han i The Five-Year Engagement, en romantisk komedie med Jason Segel og Emily Blunt.

Pratt er også kjent for sine roller i superheltfilmer. Han har en av hovedrollene som Peter Quill/Star-Lord i Marvels Guardians of the Galaxy-filmer. Den første av disse filmene, Guardians of the Galaxy kom ut i 2014. Her spilte Pratt sammen med en stjernespekket rollebesetning. Filmen fikk to svært velykkede oppfølgere: Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) og Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023). Han har også portrettert karakteren i andre Marvel-filmer som Avengers: Infinity War i 2018 og Avengers: Endgame i 2019.

I tillegg til sine live-action-roller har Chris Pratt også bidratt som stemmeskuespiller. Han ga stemme til karakteren Emmet Brickowski i animasjonsfilmen Legofilmen fra 2014 og dens oppfølger Legofilmen 2 fra 2019. Han har også bidratt som stemmen til Peter Quill/Star-Lord i animasjonsserien What If…? fra 2021, basert på Marvel Comics-universet. I 2023 kunne vi høre Chris Pratt som stemmen til Mario i Super Mario Bros. The Movie.

Skribent