Angelina Jolie

4. juni 1975

Angelina Jolie er en anerkjent amerikansk skuespillerinne, filmskaper og filantrop. Hun ble født den 4. juni 1975 i Los Angeles, California. Hun er datter av skuespiller Jon Voight og niese av singer-songwriter Chip Taylor. Jolie har vært gift med skuespillerne Billy Bob Thornton fra 2000 til 2003 og Brad Pitt fra 2014 til 2019.

I løpet av karrieren har Angelina Jolie oppnådd anerkjennelse som en fremtredende skuespillerinne i filmbransjen og har medvirket i over 60 spillefilmer. Noen av filmene hun er kjent for inkluderer Girl, Interrupted, Lara Croft: Tomb Raider, Mr. and Mrs. Smith og Maleficent.

Jolie har også utforsket andre roller i filmproduksjon som regissør og samt manusforfatter. Hun har også vunnet flere priser for arbeidet, inkludert én Oscar, to Screen Actors Guild-priser og tre Golden Globe-priser.

Utover suksessen i filmindustrien har Angelina Jolie brukt sin posisjon og innflytelse til å engasjere seg i humanitært arbeid. Hun har tatt på seg rollen som Goodwill-ambassadør for FN’s høykommissær for flyktninger (UNHCR) og har dedikert mye av sin tid og ressurser til å hjelpe flyktninger over hele verden. Jolie har brukt sin stemme til å øke bevisstheten om flyktningkriser og har arbeidet for å forbedre livene til de som er rammet av konflikt og fordrivelse.

På grunn av hennes betydelige berømmelse og engasjement, har Angelina Jolie vært gjenstand for omfattende oppmerksomhet i tabloidnyhetene. Det har vært fokus på hennes personlige liv, spesielt hennes tidligere forhold til Brad Pitt og deres skilsmisseprosess og hennes utseende.

Foto: Girl Interrupted (Sony Pictures Releasing)

Skribent