paul rudd antman

«Tror den kommer til å være helt syk!»

Intervju med Paul Rudd i forbindelse med Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Paul Rudd, mannen som aldri eldes, har nå spilt rollen som Ant-Man i nesten et tiår. Denne gangen foregår mye av handlingen i det mystiske kvanteriket hvor nye farer venter. Vi så ham sist i Avengers: Endgame, og nå i den nye storfilmen Ant-Man and the Wasp: Quantumania fortsetter historien videre og vi får vite hva som har skjedd med Scott Lang siden Thanos knipserier.

Hva handler den nye filmen om?
I Ant-man and The Wasp: Quantumania blir jeg og familien min (til og med min utvidede familie) utilsiktet sugd ned i et enormt, subatomisk rike ingen av oss er forberedt på å dra til. Skapningene der er veldig skremmende og det er mildt sagt utfordrende å prøve å komme seg ut derifra.

Det vi gjør i denne filmen kommer sannsynligvis til å overraske mange som er kjent med de andre Ant-Man-filmene – I denne historien kjemper vi mot alle odds. Hendelsene i denne filmen vil påvirke alt som vil følge den, og alt er mer intenst og voldsomt enn før. Det er fortsatt en velkjent rød tråd som går gjennom historien – den handler egentlig om familie. Den er morsom, men også mye mer dramatisk og skummel en de tidligere filmene.

En av tingene som er unike med denne Ant-Man-filmen kontra de to andre er omfanget av den, størrelsen. Det føles rart å snakke om skala og størrelse i forhold til en Ant-Man-film, men den føles så mye større. Skurken i denne filmen utgjør en større trussel enn vi noen gang har sett før.

Hvem er skurken i Ant-Man and The Wasp: Quantumania?
Skurken i denne filmen er Kang som spilles av Jonathan Majors. Publikum har sett Jonathan spille en versjon av denne karakteren i serien Loki, men dette er en helt annen variant, det er nesten vanskelig å tro at det er samme fyr. Det må sannsynligvis være noe av det morsomste med å spille den rollen – det er ganske unikt å få spille forskjellige versjoner av samme karakter. Hans versjon av Kang i denne filmen er veldig skummel og jeg tror at publikum vil reagere på ham. Jonathan er en fantastisk skuespiller og han brakte en helt ny type intensitet og eierskap til rollen i denne filmen. Han utsondrer mye mer makt og frykt i denne versjonen, noe publikum vil merke godt.

Hvor finner vi Scott når filmen starter?
Mye har skjedd med Scott de siste årene. Han er en fyr som levde et normalt liv til han begikk en Robin Hood-forbrytelse, i egenskap av å være et godt menneske. Han satt i fengsel et par år og ble deretter rekruttert til å bli superhelt. Han ble med i Avengers, dro ned til kvanteriket og reddet universet da han kom tilbake. Vi starter denne filmen etter at hendelsene i Avengers:Endgame.

Scott kan lene seg tilbake og trekke pusten for første gang på mange år, tilbringe tid med datteren sin og være tilstede i sitt eget liv. Men det varer dessverre ikke lenge. Noe av det som har vært morsomt med å spille denne rollen, er at det egentlig ikke er noe ekstraordinært med Scott. Han har ingen virkelige superkrefter – han er ikke en tordengud, han er ikke stor, grønn og sterk, han kan ikke fly. Han er bare en intuitiv, smart fyr. Å spille rollen som en vanlig fyr som egentlig ikke ville dette, men som er tvunget til å være heroisk, er gøy.

Tsk tsk tsk, jeg har alltid hatt problemer med Kvanteloven altså! Evangeline Lilly som The Wasp, Paul Rudd som Ant-Man

Hva betyr det for deg å spille denne rollen?
Å spille denne karakteren, Scott Lang, har vært veldig viktig for meg og livet mitt. Jeg har aldri spilt en rolle over en så lang periode før. Jeg har aldri spilt den samme rollen sesong etter sesong, så det er nytt å få gjøre det i løpet av nesten et tiår. Jeg føler et slags slektskap med rollen min, med franchisen og med selskapet. Jeg har elsket det, og jeg føler meg beskyttende overfor Scott Lang og Ant-Man på grunn av det.

Det er rart når jeg ser meg tilbake og skjønner at jeg har spilt denne rollen i nesten et tiår nå – at jeg har vært en del av MCU. Det er litt surrealistisk å ta et skritt tilbake og tenke gjennom det, omtrent som Scott gjør i filmen. Det har vært en utrolig ting å få være en del av. Jeg har vært i mange land jeg aldri ville kommet meg til ellers, fordi jeg får reise rundt for å promotere filmene, besøke steder og møte mange mennesker. Å være en del av en franchise som er elsket av så mange på et globalt plan. og av så mange barn, har vært veldig kult, og jeg har virkelig likt å være en del av det hele. Jeg har virkelig likt menneskene jeg har jobbet med, noe som er veldig viktig når alt kommer til alt. Vi bruker tross alt mye tid på disse filmene.

Scenen på asfalten i Captain America:Civil War var første gang jeg filmet med noen av de andre Avengerne. Da vi tok på oss kostymene våre og jeg gikk inn i Ant-Man-drakten min, så jeg rundt meg og fikk se Sebastian Stan som tar på seg sølvrustningen, Chris Evans som er i ferd med å få på seg Captain America-drakten og Anthony Mackie med Falcon-utstyret hans. Det var helt surrealistisk. Jeg følte meg litt som karakteren min, noe jeg prøvde å ta meg videre til den scenen – jeg var satt ut og overveldet av alle superheltene rundt meg. Jeg føler fortsatt at Scott sitt med følelsen av «Jeg kan ikke tro at jeg er på dette laget.»

Hvordan føles det å gå tilbake til scenen med folk du har jobbet med i de tidligere Ant-Man-filmene?
Man har jo lyst til å like menneskene man jobber med – ikke bare skuespillerne, som alle er veldig flinke, men også crewet, produsentene og ledelsen hos Marvel. Det har virkelig vært en fantastisk gruppe mennesker jeg har fått jobbe med, og jeg har verdsatt tiden min med dem. Det er veldig hyggelig å komme tilbake og jobbe med de samme skuespillerne. Vi har det veldig bra sammen. Jeg sliter fortsatt med å tro på at jeg får jobbe sammen med Michelle Pfeiffer og Michael Douglas. Det er veldig hyggelig å jobbe med slike filmlegender – og jeg klarer ikke helt å bli vant til det. Jeg prøver bare å verdsette hvor privilegert og heldig jeg er som får spille sammen med disse menneskene.

Peyton Reed, regissøren, er en flott fyr. Jeg stoler implisitt på ham og hva enn han vil gjøre med filmen, hvordan han ser på scenene og hvordan han tenker. Han er veldig samarbeidsvillig. Vår hovedprodusent Stephen Broussard er en veldig smart, sneaky og morsom dukkemester som trekker i trådene våre. Den fyren har en veldig sterk visjon for filmene, det samme har Kevin Feige. Evangeline og jeg har nå jobbet med tre av filmene, men dette er første gang jeg fikk jobbe med Kathryn Newton. Hun er fantastisk! Hun er virkelig talentfull og en veldig, veldig søt person – det var morsomt å bli kjent med henne.

Hva er det han driver på med nå da? Bygger seg en tue?
Michael Douglas som Hank Pym, Michelle Pfeiffer som Janet Van Dyne og Evangeline Lilly som The Wasp

Beskriv forholdet mellom Scott og Cassie.
Forholdet Scott har hatt til Cassie har alltid vært det viktigste i Scotts liv. De har et nært forhold, og jeg tror det er mye kjærlighet mellom de to karakterene. Det er virkelig kjernen i hva disse filmene handler om. Det var flott at Kathryn nå kunne spille Cassie som ung voksen. Det er veldig annerledes å forholde seg til en 6-åring enn en 18-åring. Det var morsomt å se Kathryn ta på seg rollen som Cassie og spille en karakter som ønsker å finne sin egen vei, finne ut hvem hun er og kanskje gå litt imot faren sin. Scott har gått glipp av mye tid i livet hennes, så han ønsker å fortsette der de slapp. Han vil tilbringe tiden sin med henne og la henne leve et normalt liv, selv om hun kanskje har andre ideer.

Hva er kvanteriket og hvor mye handler filmen om det?
Kvanteriket er virkelig i sentrum i denne filmen. Vi har sett glimt av det tidligere, men dennne gangen tilbringer vi mesteparten av filmen i kvanteriket. Det ser sprøtt ut – omgivelsene, karakterene og tingene du kan finne der vil nok være ganske unike og nye for publikum. Jeg så noen forhåndsvisualiseringer og datagenererte ting da vi filmet. Men vi får ikke se kvanteriket ordentlig før filmen er ferdig – de jobber med effektene helt frem til utgivelsesdatoen. En del av moroa for skuespillere er å se hvordan det ser ut når alt er ferdig, fordi vi bare har måttet forestille oss det. Jeg tror at når jeg ser filmen, kommer den til å være helt syk!

Hvorfor skal folk gå og se denne filmen på storskjermen?
Du kan rett og slett ikke slå det det store lerretet, å gå på kino og se film er fortsatt det beste. Det transporterer deg til et annet sted enn tv-en hjemme og er mye mer visuelt storslått. Det finnes noen filmer som du bare må se på kino, hvor opplevelsen blir helt annerledes og bedre, og jeg tror at denne filmen er en av dem.

Les vår anmeldelse av Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Podcastprodusent og skribent