Den skjønne tiden

Den skjønne tiden

Frankrike 2020
Regi: Nicolas Bedos
Med: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant
Genre: Drama/Komedie
Premiere: 14. februar

Den skjønne tiden er av typen gammelmodig dramatisk komedieromantikk som bare Frankrike kan lage. Vi følger et selskap som gjenskaper historiske perioder med kostymer og tidsriktige elementer slik at kunder kan flykte inn i fortiden og tas tilbake i tid. Når ekteskapet til gammeldagse Victor og den mer moderne Marianne går dukken, bestemmer den aldrende teknofoben seg for å gå 40 år tilbake i tid, til dagen han møtte sin kone, i et forsøk på å gjenopplive den romantiske stemningen mellom dem. 

Filmen er full av romantiske komplikasjoner, intellektuelle så vel som emosjonelle sammenbrudd, den er søt og klissete, men ikke uten sine bitre og kyniske stikk til romantikk. De historiske gjenskapingene, bl.a. et møte mellom Hemingway og Faulkner hvor det kreves at Hemingway-skuespilleren faktisk drikker seg snydens, og et 30-talls ran hvor gangsterne må forsikre seg om at ammunisjonen er blank, skaper mange komiske situasjoner, som krydrer en ellers tradisjonell fortelling. Her er det nostalgi både for et historisk interessert publikum og for håpløse romantikere. Spesielt betydningsfullt eller tankevekkende blir det aldri, men det er nok av sjarme til å gjøre dette til årets Valentine-favoritt for de litt mer antikverte parene. 

Nicolai Berg Hansson

Trailer