21 Bridges

21 Bridges

USA 2019
Regi: Brian Kirk
Med: Chadwick Boseman, Stephan James, Sienna Miller, J.K. Simmons, Taylor Kitsch
Genre: Action/Thriller
Premiere: 3. januar

Når et ran går fryktelig skeis, bestemmer politimannen André Davis seg for å stenge alle veier ut av Manhattan, inkludert de 21 broene som leder over til de andre bydelene i verdensmetropolen. Deretter begynner en dramatisk jakt på de skyldige, uten at den filmtittelgivende handlingen egentlig har noe særlig mer å si. Ting går nemlig fort unna i denne filmen, som utrolig nok klokker inn på drøye halvannen time. For én gangs skyld kjennes det nesten for kort, for det er nok av lag i denne historien. Potensialet er godt nok til en mini-serie, men la gå – en kort thriller er ikke det verste som fins.

Dessverre er 21 Bridges også langt unna å være det beste. Historien kjennes både enkel og tynn når den ikke får mer tid til å utvikle seg. Saken løses nesten merkverdig fort, og vi rekker aldri leke særlig detektiver selv, for her dukker løsningene opp før sporene er ordentlig registrert. Selv når den uunngåelige tvisten dukker opp, har vi for lengst ant ugler i mosen. Hvorfor filmen gidder å plante en trist bakgrunnshistorie for vår helt André, er kanskje det minst forståelige i denne filmen, for den får ikke i nærheten av nok pay off til å forsvare den lange åpningsscenen.

Nei, det beste her er Stephan James, en fyr jeg har skrytt av i denne blekka før. Som den godhjerta skurken som havner på langt dypere vann enn forventet, gir han en ærlig og dedikert rolleprestasjon, langt bedre enn filmen rundt ham fortjener. Han gir dybde til en ganske tynnskrevet figur, der ingen andre gidder å gjøre mer enn å skrike eller snakke en annen dialekt. Det må nevnes at actionscenene er ganske gode, og at kameraføringen til tider er stilig, men det er på ingen måte nok til å gjøre dette til noe annet enn helt middels.

Mads Kvalvaag Halvorsen

Trailer