Sorry We Missed You

Sorry We Missed You

England 2019
Regi: Ken Loach
Med: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone, Katie Proctor, Ross Brewster
Genre: Drama
Premiere: 8. november

Den britiske sosialrealismens gudfar smeller til med nok et drama som får magen til å knyte seg: med Sorry We Missed You fremprovoserer Ken Loach et sinne, en medfølelse og en sorg han er spesialist på. De ukjente, og meget gode, skuespillerne underbygger den «lokale» følelsen, og drar oss med inn i den utmattende, mørke hverdagen til en familie som lever fra hånd til munn. Dette setter spor i bekymringsrynkene, med mange dype sukk underveis.

Familiemannen Ricky har mistet jobben, og får ikke huslån etter det økonomiske krakket i 2008. Kona er hjemmepleier, og må bevilge mer tid til å stelle med eldre og syke enn sine egne barn. Begge er hardtarbeidende og dedikerte, med et brennende ønske om å eie sitt eget hus og noe «så enkelt» som økonomisk stabilitet. Ricky ramler over en jobb som kan bety raske penger, nemlig å levere pakker på dør for et stort firma. Allerede her vet vi at alt som kan gå galt vil gå galt, og Ricky vil rote det til for seg selv på en eller annen måte. Kanskje ikke så rart når arbeidsvilkårene er så harde at det ikke finnes minutter i løpet av vakten til dopauser, og at en tisseflaske i bilen blir nødvendig.

Det gradvise forfallet av familien er definitivt det verste, med tilnærmet uløselige konflikter og splittelse. Mens regissørens forrige gullpalmevinner I, Daniel Blake kastet et blikk på det dysfunksjonelle velferdssystemet, er Sorry We Missed You et mer intimt portrett av en familie som slites i stykker av et lands generelle økonomiske kollaps. De dønn ærlige prestasjonene og den stødige regien utføres med en selvsikkerhet det blir umulig å ikke kjøpe. Ken Loach vinner våre hjerter igjen.

Pernille Risbråthe Middelthon

Trailer