Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

USA 2019
Regi: David Leitch
Med: Dwayne Johnson, Jason Statham, Vanessa Kirby, Idris Elba, Eddie Marsan
Genre: Action
Premiere: 2. august

Fast & Furious-serien er et merkelig stykke filmhistorie. De første fire filmene fikk alle relativt hard medfart, i hvert fall blant kritikere, men solgte billetter nok til at serien stadig vokste. Vin Diesel og avdøde Paul Walker var en vinnende duo, og man overså både tynne historier og flate rollefigurer for å nyte spektakulære biljaktscener og heseblesende action. Så våknet plutselig beistet i Justin Lin da han regisserte sin tredje F&F-film, og Fast Fiveble ikke bare den sjette mest inntjenende filmen i 2011, men også hyllet av kritikerne.

Etter ytterligere tre suksesser, er det dermed ikke så rart at vi nå har fått en spin-off. Hobbs & Shaw tar utgangspunkt i Dwayne «The Rock» Johnson og Jason Stathams karakterer, men er mer opptatt av humor og mindre opptatt av bil enn de foregående åtte filmene. Dette er likevel en actionkomedie med motoren i høygir, og det er lite å utsette på actionsekvensene. Her får vi alt fra nevekamp og eksplosjoner til – selvfølgelig – elleville biljakter. Du må legge fra deg alle tanker om en realistisk verden, for disse gutta nærmer seg Marvel-heltene når det gjelder både styrke og uovervinnelighet.

Godt hjulpet av Idris Elba og Vanessa Kirby, byr de to tøffingene på vittige replikkvekslinger og heseblesende stunts, og det hele er så sprøtt at du ikke kan la være å bli underholdt. Mye særpreg er det riktignok ikke her, og med plot som ligner enhver annen agentfilm er det lite som gjør den virkelig minneverdig. Heldigvis trenger ikke all film være årets beste, av og til holder det med en litt teit, mest morsom actionavslutning på sommeren, og i år heter den Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw.

Mads Kvalvaag Halvorsen

Trailer