Rocketman

ROCKETMAN

Storbritania 2019
Regi: Dexter Fletcher
Med: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard, Gemma Jones
Genre: Musikal / drama / komedie
Premiere: 29. mai
5 stjerner

Rockestjernefilmen har fått en ny vår det siste året, med filmer som A Star is Born, Bohemian Rhapsody, og Vox Lux. I så måte kunne kanskje Rocketman kjentes som en aldri så liten attpåklatt, men den gjør seg på ingen måte bort i nevnte selskap. Filmen tar for seg historien om Elton John, og hans ferd fra pianoklimpring som smågutt til toppen av hitlistene verden over. Filmskaperne har helt sikkert tillatt seg litt kunstnerisk frihet her og der, men selv en fabelhistorie ville kledd Elton Johns enestående personlighet som hånd i hanske.

I rollen som den spinnville showmannen finner vi Taron Egerton, kjent fra Kingsman-serien og floppen Robin Hood. Her briljerer han på alle måter, og finner en perfekt måte å spille Elton John uten å ramle over i parodisk imitasjon. I tillegg synger han selv, noe som er en klar fordel. Sjansen er stor for at vi får se Egerton i flere musikaler i karrieren, for stemmen er det ingenting å utsette på. Resten av ensemblet varierer fra Jamie Bells varme og såre tolkning til Bryce Dallas Howards merkelige opptreden, men ingen klarer helt å stjele rampelyset fra Egerton – heldigvis. Dette er tross alt Eltons film!

Rocketman er på sitt aller beste når den matcher Elton Johns egne enorme personlighet, og der bidrar kostymer og musikalnumre på en fantastisk måte. Filmen er ikke i nærheten av å dekke britens vanvittige låtkatalog, men det er allikevel så mange superhits med at det rykker i rocketfoten gjentatte ganger. Selv om du mot formodning ikke skulle ha noe særlig forhold til Elton John er dette en film som både underholder og sjarmerer. Jeg spår at du vil høre folk nynne på låtene hans hele sommeren, så du kan like gjerne komme dem i forkjøpet!

Mads Kvalvaag Halvorsen

Trailer