Stjerneskuddet Ine Marie Wilmann

Tekst: Mads Kvalvaag Halvorsen Foto: PR / Berlinale og NFI

Filmfestivalen i Berlin er ikke bare en visningsarena for film, men også et utstillingsvindu for alle som bidrar til at en film blir til. Særlig skuespillere får en egen mulighet til å vise seg fram.

Hvert år velges ti skuespillere mellom 18 og 32 år ut som stjerneskudd i programmet Shooting Star. De utvalgte skuespillerne må allerede ha gjort seg markert og vunnet priser i hjemlandet. Nå skal de vises fram for resten av verden.

I GODT SELSKAP

Stjerner som Daniel Craig og Carey Mulligan har vært her, og Norge har vært sterkt representert tidligere med hele 11 stjerneskudd i løpet av 21 år. I fjor var Thelma-stjernen Eili Harboe Norges utvalgte, og i år er turen kommet til Ine Marie Wilmann. Filmmagasinet fikk heldigvis plass i den tettpakkede timeplanen hennes i Berlin. Med kun ti tildelte minutter med henne, er vi ute i god tid i Audi Berlinale Lounge midt i festivalområdet. Godt er det, for tyskerne ligger selvfølgelig foran skjema. Snart kommer Ine Marie bort til vår tildelte plass midt i summingen fra andre intervjuer. Hun har både vannflaske og rundstykke i hendene.

– Går det greit om jeg spiser litt, spør Ine.

– Selvsagt! Det går i ett, skjønner jeg?

– Mm!, nikker hun idet hun tar den første biten av rundstykket.

– De advarte oss på forhånd om at vi ikke ville få tid til å spise, men man tror jo det er tull.

– Vi får kalle dette en lunsjdate. Gratulerer som Shooting Star!

– Tusen takk! Det er veldig gøy.

– Hvordan er egentlig opplegget her nede?

– Det er veldig mye mingling og fotografering. Ikke min favorittdel av denne jobben, egentlig, men det går fint. Ellers er det mange møter med castingagenter fra hele Europa.

– Alt handler om å vise seg fram?

– Ja, vi er litt på utstilling, ler Ine Marie.

– Det er fire tettpakkede dager, og hver kveld kan man velge mellom å dra til hotellet eller på fest. Man kan virkelig mingle i fire døgn her nede, hvis man vil.

– Blir du litt kjent med de andre stjerneskuddene?

– Heldigvis! Det er det beste med opplevelsen. Vi deler filmene våre med hverandre, og det har åpnet øynene mine for Europa. Jeg hadde for eksempel aldri sett film fra Serbia før.

– Og du får vist fram Sonja?

– Ja, det blir jo litt sånn at når jeg syns, så syns Sonja. Det er en fin promoteringsmåte. Selv om det er en stund siden premieren, er det jo nå den virkelig skal ut i verden.

UT I VERDENEN

Sonja er Ine Maries andre samarbeid med regissør Anne Sewitsky. For De nærmeste vant hun en fortjent Amanda-pris i 2015. Det var den første filmhovedrollen for Ine Marie, som før den tid hadde gjort mest teater. Sewitsky og Wilmann kan bli en drømmeduo i norsk film, og vi må rett og slett spørre om Ine Marie kunne tenke seg nok et Sewitsky-prosjekt. Ine Marie lyser opp og utbryter «Når som helst!».

– Hun har akkurat vært en tur i USA, og da ringte hun meg: Kom igjen, a, bli med over! Du trenger ikke ri på hest! ler hun.

– Du ble ikke med?

– Ikke akkurat nå, nei.

– Men?

– Men jeg er absolutt ikke imot tanken! Film jo fortsatt en ny verden for meg, og jeg har ikke noe klart mål om å gjøre Hollywood-produksjoner, liksom. Det gjøres så mye bra hjemme i Norge nå, og så lenge det er et spennende prosjekt spiller det ingen rolle for meg hvor det lages. Jeg har ikke pakka veska foreløpig!

– Det er vel mulig at det kommer et tilbud eller to etter dette?

– Ja, film lages jo mer og mer på tvers av landegrenser, og jeg kunne gjerne gjort noe et annet sted i Europa.

– Har du allerede et nytt prosjekt på gang?

– Ja, men det er hemmelig, smiler Ine Marie.

Og med det er tiden vår over, og Ine Marie må videre til neste intervju. Vi kan ikke annet enn å glede oss til fremtiden – den ser lys ut for Norges nyeste Shooting Star!