Gloria Bell

Gloria Bell

USA 2018
Regi: Sebastián Lelio
Med: Julianne Moore, John Turturro, Michael Cera, Holland Taylor, Brad Garrett
Genre: Drama
Premiere: 8. mars
4 stjerner

Chilenske Sebastián Lelio fikk sitt store internasjonale gjennombrudd i 2017, med kombinasjonen av Ulydighet og Oscar-vinneren En fantastisk kvinne. Fire år tidligere hadde han vist filmatiske muskler med fjerdefilmen Gloria, og det er den filmen han nå har valgt å gjøre en engelskspråklig «remake» av. Ifølge ham selv var det mange grunner til å dykke ned i den samme historien igjen, men som publikummer er dessverre ikke disse grunnene like tydelige. Historien er nær sagt identisk, og dermed kjennes endringene mer kosmetiske enn noe annet.

Selv om enkelte sekvenser er interessante, som når vi i åpningsbildet senkes ned i en fullsatt bar og etter hvert finner Julianne Moores ensomme skikkelse, gjør Lelio få virkelig spennende valg som filmskaper. Fargepaletten er dempet, nærmest falmet, men det fungerer stort sett fint. Alle tablåene er behagelig å se på, og når det først kommer en dæsj farge, liver det opp heller enn å distrahere. Allikevel er det nærmest ensfargede sekvenser, som når Gloria løper gjennom en ellers tom hotellkorridor, som står for de sterkeste inntrykkene.

Lelios store sjakktrekk er samarbeidet med nevnte Julianne Moore. Rollen virker nærmest som skrevet for henne, og hadde det ikke vært for Paulina Garcías prisvinnende rolletolkning i originalen, hadde Moore fremstått nærmest perfekt. Kanskje er det urettferdig å sammenligne de to filmene, men det er vanskelig å unngå det når både historien og regissøren er den samme. Gloria Bell er på de fleste områder en klart vellykket film, men taper allikevel poeng mot sin chilenske storesøster. Så du aldri den, er dette en søt voksenkaramell.

Mads Kvalvaag Halvorsen

Trailer