Instant Family

Instant Family

USA 2018
Regi: Sean Anders
Med: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner
Genre: Komedie
Premiere: 18. januar
3 stjerner

Om du og din bedre halvdel vurderer å adoptere, kan dette være filmen som skremmer deg fra det. Evt. overbeviser deg om at «ja, flott idé!». Det gifte paret Pete og Ellie bestemmer seg for å adoptere tenåringsjenta Lizzie fra fosterhjem, og blir overrasket når de får med seg småsøsknene hennes på kjøpet. Alle tre byr på hver sin utfordring for de nybakte foreldrene, men fokuset i filmen ligger hovedsakelig på deres forhold til Lizzie.

Et overbevisende portrett av en usannsynlig familie.

Mark Wahlberg er jo egentlig like god som komisk skuespiller som han er i actionfilmer, og han har en naturlig kjemi med tenåringen Isabela Moner, etter deres samarbeid i den forrige Transformers-filmen. Sammen med Rose Byrne leverer de et overbevisende portrett av en usannsynlig familie, riktignok innenfor komediesjangerens overdrevne rammer. Med en rikelig mengde quirky biroller, blir jo dette riktig så humoristisk. Det er en sympatisk gjeng vi blir kjent med som det slett ikke er verst å tilbringe kvelden med, selv om to timer er litt for lang spilletid for en komedie.

Det er i de mer alvorlige partiene filmen ikke helt når de målene den sikter etter. Det er vanskelig å kritisere en film for å være for velmenende, for budskapet her er virkelig godt: fosterbarn trenger et hjem og det er altfor mange barn i forhold til hvor mange som er villige til å åpne sine hus og sine hjerter for dem. Men Instant Family sliter litt med å finne tonen sin, i dens forsøk på å være både tåreperse og latterkule. Det føles rett og slett som to forskjellige filmer, og det er komediedelen som fungerer best. Men både unge og gamle som er fans av tøysete familiedramatikk, kan finne noe å kose seg med her.

Nicolai Berg Hansson

Trailer