What Keeps You Alive

What Keeps You Alive

Canada 2018
Regi: Colin Minihan
Med: Hannah Emily Anderson, Brittany Allen
Genre: Thriller
Premiere: 4. januar
3 stjerner

En hyttethriller i rimelig klassisk forstand. Kjæresteparet Jackie og Jules tar seg en ferie i førstnevntes hytte i skogen. Alt ser ut til å være i skjønneste orden, men ulmende shots fra skogen og inn forteller oss det motsatte. En kveld dukker hyttenaboen fra den andre siden av innsjøen opp, og kaller Jackie for Megan. Jules kjøper ikke helt Jackies forklaring, og når hun er alene dagen etterpå, ror hun over til den andre hytta for å undersøke saken nærmere, en avgjørelse hun mildt sagt kommer til å angre på. Her snakker vi grums, bedrag og ubehag i fleng.

Regissør Minihan vet hvordan han skal få mest mulig ut av enkle, hverdagslige ting.

Det er tydelig at What Keeps You Alive ikke er laget på all verdens med budsjett, men med et såpass enkelt premiss, dyktige skuespillere og en stemningsfull creepy location, er dette som regel ikke noe problem. Regissør Minihan vet hvordan han skal få mest mulig ut av enkle, hverdagslige ting.

Sånn sett står ikke filmen tilbake for noen av grøsserne Hollywood skviser ut i løpet av et år. Filmens store problemer er derimot noenlunde de samme som de man møter i Hollywood: karaktermotivasjonene og valgene deres er innimellom ganske bak mål, og twistene blir for åpenbare eller utroverdige. Derfor blir tredje akten noe baktung, når det heller er her den virkelig skulle slått til. Det er synd, for filmen legger opp til å kunne blitt virkelig god. Den ender opp med å være helt grei skrekk-underholdning, som kommer til å holde deg greit interessert hele veien, uten å skremme livet av deg.

Nicolai Berg Hansson

Trailer