Bumblebee

Bumblebee

USA 2018
Regi: Travis Knight
Med: Hailee Steinfeld, Jorge Lendeborg Jr., Pamela Adlon, John Cena, m.fl.
Genre: Action/Eventyr/Sci-Fi
Premiere: 4. januar
4 Stjerner

Godt at man fikk restartet Tranformers-franchisen igjen, for det siste kapitlet The Last Knight (2017) var sørgelige greier. Optimus Prime har blitt til ondskapsfulle Nemesis Prime, du liksom.
Bumblebee er en prequel (og etter hvert sannsynligvis en egen spin off-franchise) hvor handlingen er satt til noen tiår før den originale Transformers-serien. Ok, dette er fremdeles ikke noe for de som hater støyende action og formendrende skrapmetall, men Bumblebee er faktisk ganske underholdende greier. Den beste live action Transformers-filmen ved siden av den første Transformers (2007) og den undervurderte tredjefilmen Transformers: Dark of the Moon (2011).

Den beste live action Transformers-filmen ved siden av den første Transformers.

Michael Bay har krøpet ned fra regissørstolen, og godt er det. Han er dog fremdeles involvert som produsent, hvor han samarbeider med en kapasitet som Steven Spielberg. Regiansvaret har denne gangen gått til live action-debutanten Travis Knight, en flink fyr med animatørbakgrunn som tidligere har gitt oss saker som Coraline, Paranorman og Kubo and the Two Strings. Shia LaBeouf er borte og det samme er entouragen hans av babes. I stedet får vi en kvinnelig hovedperson i form av Charlie, utmerket spilt av Hailee Steinfeld (som fikk gjennombrudd som hun unge jenta i True Grit). Hun teamer opp med vår robothelt Bumblebee og gir dette filmuniverset en sårt tiltrengt balanse mellom testosteron og østrogen.

Det dreier seg fremdeles om den ganske masete kampen mellom Autobots og Decepticons, med menneskene imellom, men historien fortelles i et tempo som faktisk tillater en smule karakter- og relasjonsbygging. Bumblebee byr likevel på mer enn nok action og fete effekter og prøver aldri å utgi seg for å være noe smartere enn den er, og det er i grunnen helt ok.

Trailer

Le LD Nguyen