Foto: United International Pictures

Bill Skarsgård som Nosferatu i blodig ny trailer

Fra Pennywise til Nosferatu. Bill Skarsgård gir deg frysninger som nytt ikonisk monster.

Man kan jo alltids se seg litt ferdig med remakes (spesielt fra denne sjangeren), men når Robert Eggers står for manus og regi, da sitter vi klare i kinosetene.

Etter annonseringene av rollebesetningen til Eggers’ nytolkning av den tyske stumfilm-grøsseren, Nosferatu, steg nysgjerrigheten enda høyere.

Bill Skarsgård setter inn vampyrtennene og forvandler seg til Grev Orlok. Svensken er ikke akkurat ny til skrekksjangeren etter å ha spilt i blant annet Hemlock Grove, It og Barbarian. I år blir det dobbel skrekk og remake, for han spiller også hovedrollen i The Crow.

Lily-Rose Depp spiller Ellen Hutter, som Nosferatu blir besatt av. Mens Nicholas Hoult spiller mannen hennes og eiendomsmegler Thomas Hutter, som kommer i kontakt med greven.

I traileren kan vi se både Depp og Hoult i rollene sine, men de avslører ennå ikke hvordan Skarsgård ser ut. Vi får bare noen glimt av rollefiguren hans. Andre skuespillere vi ser er Aaron Taylor-Johnson som Friedrich Harding, Willem Dafoe som professor Albin Eberhart Von Franz, Emma Corrin som Anna Harding og Simon McBurney som Knock.

I tillegg Ralph Ineson som Dr. Wilhelm Severs. Dette er Inesons tredje filmsamarbeid med Eggers. Skuespilleren har også nylig fått den store rollen som Galactus i Fantastic Four. 

Robert Eggers har tidligere regissert The Witch, The Lighthouse og The Northman (med enda en Skarsgård). Historien om Dracula og adapsjonen som ble Nosferatu er godt kjent i skrekksjangeren. Med denne remaken skal Eggers presentere sin egen tolkning av fortellingen. Og av det vi ser av vampyren i denne traileren virker det som det blir ukomfortabelt.

Fun fact: Før denne knallsterke rollebesetningen var Harry Styles og Anya Taylor-Joy knyttet til filmen som Thomas og Ellen Hunter. Men begge droppet ut da produksjonsplanen kolliderte med andre prosjekter.

Nosferatu har norgespremiere 03. januar 2025.